Reha Kapsal'ın açıklamaları şöyle:

"GİRESUN MAÇINDA SİNYALİ VERDİ"

"Batshuayi kötü oynuyor da niye oynadı? Yani oraya top getirildi de çok gol mü kaçırdı? Bathsuayi'yi çıkarmak kolay. Kötü oynuyor, çıkardı. Bir santrfor al. 4-4-2'ye de dön. İstediğine dön. Peki saha içindeki oyun anlayışı ne olacak? 3'ten 4'e dönüyorsun, o zaman farklı bir oyun oynayacaksın. Yani yoksa ezbere N'Koudou'yu sok, bir stoper çıkar, bir de santrafor değişikliği yap. Mühim olan bu değil. Esas saha içindeki doğru işlemin yapılması gerekir. Kasımpaşa yenilgisini Giresun maçından okumak gerekir. Giresunspor karşısında Beşiktaş bazı sinyal verdi. Ne gibi sinyal verdi? Giresun da aynı şekilde Beşiktaş'ın aynı dilinden konuştu. Saha içinde ciddi çatışmalar, ikili mücadele oldu ama Giresun kaliteli bir takım olmadığından hücum kombinasyonu, çeşitli iyi olmadığından Beşiktaş'a yakaladığı pozisyonlarda gol atamadı. Kasımpaşa ligimizin ikinci devre en formda takımı. Bunu yakalayınca goller attı. Buna şaşırmamak gerekir. Geçen haftadan bu maçı eksikleri görerek Ismael'in okuması gerekirdi. Bu bir."

"CİDDİ EKSİKLER VAR, ÜRETEMİYOR" 

"Ikincisi Beşiktaş takımının bazı sıkıntıları var. Bu dizilişle ilgili. Geriye düştüğü maçlarda oyun çevirmekte bu felsefeyle zorlanır. Çünkü Beşiktaş top ayağındayken hücum organizasyonu bu dizilişle doğru değil. Ciddi eksiklikler var, üretemiyor. Bu en önemli ikinci unsur."

"ÇOK POZİSYON VERİR"

"Üçüncüsü ne? Avusturya'da çalıştı. Herkes Red Bull Salzburg gibi pres, karşı presi iyi yapan takımlar. Beşiktaş takımı pres ve karşı preste topu kaptığı yerde doğru organize yapamıyor bunu. Ciddi bir sıkıntı var saha içinde. Bunu her takıma uygulayamadığında ciddi geçişlerde pozisyon verir."

"PEREIRA'DA DA BUNU GÖRDÜK!"

Dört en önemli, en son söyleyeceğim; yani bunu Pereira'da da  gördük. Üçlü oynandığında bazı hocalar çok ciddi anlamda daha düz mantıklı bakıyor. Ne gibi? 3 de oynayabilirsin 4 de oynayabilirsin. Ama öndeki diziliş mesela bunları da rakibin de özellikle merkezini doğru şekilde analiz edip daha doğru oyuncu tercihleri yapması gerekir. 3-4-2-1, yeri geldiğinde 3-4-1-2 oynarsın. Yeri geldiğinde 3-4-3 oynarsın. Yani öndeki 3'lüyü doğru bir şekilde rakibe göre daha derinlemesine düşünmesi gerekir. Şimdi Ismael de bunu çok böyle düşünen bir derinlik de yok. Bu dört tane ana unsur en büyük sıkıntısı."