Beşiktaş’ın yeni hocası Valerien Ismael, derbilerin havasını-suyunu bilmez, adam ne de olsa yabancı!  Birilerinin çıkıp ona, derbilerin ülkemizdeki önemini ve puan cetvelinden bağımsız, taşıdığı değeri anlatması gerekir.

Biliyoruz ki Beşiktaş’ın derbi öncesinde eksiği - gediği çok, özellikle cezalı Rosier’in takım içinde alternatifi yok gibi gözüküyor.

İşin özeti Ismael takımı tanıyor, o bölgeye adam bulmak da onun işi! Vida yetişirse Necip, olmadı Kerem Kalafat var, top artık Fransız hocada!

Önemli olan bu tip tablolardan çareler üreterek, yüzünüzün akıyla çıkmaktır, yani zoru başarmaktır. İşte o zaman iyi bir teknik adamsınızdır, yanılıyor muyum?

Derbilerin favorisi olmaz, kırılma anları vardır hep... Fenerbahçe, Şampiyonlar Lig’ini kovalıyor, iyi de bir avantaj yakaladı. Ne var ki, Beşiktaş’ın Avrupa hesabı var, yani klasmana girmek istiyor.

Sizler gibi, ben de derbinin hakemini merak ediyorum! MHK,derbiye atayacağı hakemi eskilerden mi, yoksa yenilerden mi tercih edecek?

Yeniler olmaz, o yükü ve baskıyı kaldıramaz...

Eskilerden elde Halil Umut Meler, Arda Kardeşler, Mete Kalkavan ve Atilla Karaoğlan var. Benim kantarımda ise Meler ağır basıyor...

Bilal MEŞE / Milliyet