Ali Ece'nin öne çıkan tespitleri şöyle:

“KIRGIN KERE KIRGINIM"

Bir kere Rosier'e kırgın kere kırgınım. Taraftarın bu sezon keyif alacağı 1,5 maç kaldı. Sen taraftarın en sevdiği iki oyuncudan birisin ve Fenerbahçe derbisinde yok yere gördüğün bir kart sonucu yoksun. Valerien Ismael de bunu çok güzel dile getirdi. Coşkuyu kontrol edememe hali var, bu onun en iyilerden biri olmasını engelliyor. Bu sistemde senin muadilin yok Rosier!

Ismael Hoca buradan ne yaparsa benim kabulum. Kadroyu kendi kursa böyle kurmazdı. Bir tane sprinter oyuncu var, N'Koudou, muadili yok. Rosier'in muadili yok, Josef'in muadili yok. Seneye Gedson geliyor. Gedson bugün Beşiktaş'ta olsa Beşiktaş derbide Rosier'in eksikliğine rağmen favori olurdu, Gedson öyle bir oyuncu. 

“SORUN KADRO YAPISI, NECİP 5 YERDE”

Eldeki oyuncu yetersizliğinden dolayı bu maça özel dörtlü savunmaya da dönülebilir, ben bunu anlayışla karşılarım. Necip veya Kerem sağ bekte, Necip stoperde de oynayabilir Welinton'la beraber. Sol bek Rıdvan Yılmaz. Josef'in yanına hoca tercih ederse Can, yoksa yine Necip. Sorun bu zaten. Beşiktaş'ta Necip 5 mevkiye birden yazılıyor.

Teknik direktörler için çok zor, en çok da Necip'e haksızlık. İleri üçlüde iş yapması  gerekiyor Beşiktaş'ın. Larin'i santrfor oynatma fikri olmuyor. Ben milli takıma bakmam, Beşiktaş'ta ne yaptığına bakarım. Çift santrfora gerek yok. Santrforda Batshuayi, N'Koudou 11'de oynamayı hak ediyor ama sonradan girince daha etkili oluyor. Ben hoca ne yapsa kabul ederim. Sergen Yalçın da kadroda aynı sıkıntıları yaşadı, Önder Hoca da. 

“GÖRMEK BİLE İSTEMİYORUM”

Antrenmana gidecektim hafta içi, vazgeçtim. Bazı oyuncuları görmek istemiyorum. Beşiktaş'ın sözleşmeli oyuncuları ama görmek istemiyorum.

Fenerbahçe'de Crespo'nun yokluğu fark yarattı, Antep maçında Fenerbahçe kazandı ama sıkıntı yaşadı.

Beşiktaş'ta kulübede de ciddi yetersizlikler var. Oynadıkları hangi maçta neyi değiştirmişler ki burada değiştirsinler? Onlara da kızmak istemiyorum, başka yerde görmek istiyorum. Onların değil, onları buraya alanların da kabahati.