Şafak Malatya'nın açıklamaları şöyle:

"BATSHUAYI NASIL TRAVMA YARATTIYSA..."

"Batshuayi, nasıl bir travma yarattıysa hem camiada hem yönetimde, bir anda Beşiktaş son dört günde üç tane forvete açıkladı. Ve Cenk Tosun'un bile belki de yedek kalacağı bir forvet rotasyonu oldu. Üst üste Weghorst'un açıklanması, Cenk Tosun ve Muleka derken inanılmaz bir hücum hattı oluştu. Gedson ve Saiss de önemli hamlelerdi. Bundan sonra Beşiktaş ne yapacak? Bunu herkes merakla bekliyor. Çünkü birçok ismi geçen futbolcu var. Ama şöyle bir gerçek var ki 'mayıs ayına, haziran ayına bu transferler bitecek, göreceksiniz' diyen bir Beşiktaş yönetimi vardı. Belki de son 10 senede, daha öncesi de olabilir, ama yakın geçmişte ilk defa Beşiktaş kamp dönemine transferlerini tamamlamış olarak giriyor. O yüzden bu bir kere daha camiada ders çıkartılması gereken bir süreç oldu. Demek ki yeni gelen isimlere, bu hoca olur, yönetici olur, başkan olur veya kulüp profesyonel olur, önce bir zaman tanımak lazım. Önce verdiği vaatleri tutabilecek mi, söylediklerini yerine getirebilecek mi düşünüp daha sonra eleştiri yapmak lazım. 6 gün önceydi. 'Nerede bu futbolcular, temmuz oldu, yine başarısızlık' deniliyordu. Şimdi sosyal medya başta olmak üzere tüm mecralarda 'Helal olsun yönetime, sözünü tuttu' manşetleri atılmaya başlanıyor. Işte o yüzden bundan da umarım Beşiktaş camiası olarak herkes bir ders çıkartır." 

"BUNDAN SONRA FIRSAT TRANSFERLERİ KOVALANACAKTIR"

"Peki bundan sonraki süreçte ne olacak? Ben artık Beşiktaş'ın çok yüksek meblağlarla bir transfer yapacağını düşünmüyorum. Çünkü Gedson, Saiss, Cenk Tosun, Veghorss, Muleka ve hatta ufak tefek pürüzler olsa bile bu hafta içerisinde bitmesi çok muhtemel bir Emrecan transferi var. O yüzden Beşiktaş'ın bu dakikadan sonra fırsat transferlerini kovalayacağını ya da elindeki yüksek maliyetli maaş bütçesi açabilecek oyuncular çıktıktan sonra aynı mevkiye rotasyonda kullanabileceği ve yatırımlık oyuncular alabileceğini düşünüyorum." 

"ROSIER VE NKOUDOU..."

"Burada iki tane detay var. Rosier'le alakalı ilerleyen günlerde Beşiktaş'a iyi bir teklif gelirse satılmama konusunda ısrarcı olmayacağını düşünüyorum. Satılırsa ne olur? Young Boys'taki Christian Fassnacht ismi ön planda biliyorsunuz. Böyle bir hamle gelebilir. Ya da şu ana kadar adı basına düşmemiş başka bir hamle gelebilir. Ama iki tane daha yer değişikliği olması muhtemel. Bunlardan bir tanesi de bence N'Koudou. Biliyorsun transferin sancılı bir döneminde gelmişti. Yüzde 50'sine 4.5 milyon euro verilmişti. Nkoudou ile alakalı aynı Alex Teixeira gibi oyuncuya kendine kulüp bul' denildiğini biliyoruz. Belki bir ihtimal oraya bir Cabral ya da bunun gibi başka bir fırsat ismi son dakikada gelirse fesih durumu da ortaya çıkabilir."

"ISMAEL'İN BAŞARISIZ OLMA GİBİ BİR LÜKSÜ YOK"

"Bunun dışında Beşiktaş'ın açıkçası bu dakikadan sonra ya merkez orta saha ya da bir stoper daha ama fırsat transferi olursa, bununla alakalı hamle yapacağını düşünüyorum. Avusturya kampı zaten gayet keyifli başladı. Kamp için de gayet uygun bir yer. Artık bu dakikadan sonra Ismael'in eline altın tepsiyle sunulmuş bu oyuncu grubu, ki hakikaten iyi bir kadro kurdu Beşiktaş yönetimi, bu dakikadan sonra Valerien Ismael'in başarısız olma gibi bir lüksü yok. Yani geçen sene bu belli inisiyatifleri kullanamadı. Yedek kulübesi zayıftı. Geldiğinde takımı tanımıyordu. Yeni bir sistem ama o sisteme uymayan oyuncu grubu vardı. Şimdi yapılan transferler de bize hocanın oyun sistemine uygun transferler olduğunu kağıt üzerinde gösteriyor. Bu dakikadan sonra İsmael'in başarısız olma gibi bir lüksü yok. Bakalım sezon bize ne getirecek."

"KARTAL KAYRA ORTA SAHAYA MONTE EDİLMELİ"

"Bu oyun sistemi için ne gerekiyordu? Geriden oyun kurabilen, dikine pas yapabilen stoper. Kim geldi? Saiss. Ne gerekiyordu ki pivot santrfor, kim geldi Weghorst... Weghorst, Hollanda Milli Takımı dahil, orta sahaya biraz daha yakın oynayabilen, attığı kadar attırabilen bir oyuncu. Peki onun dışında ne gerekiyordu? Muleka gibi gerektiğinde hocanın 3-4-1-2  oynayabildiği dönemlerde hem sol tarafta forvet oynayabilecek, zaman zaman ön alanda oynayabilecek bir oyuncu. Beşiktaş bunu da çözdü. Buradaki tek endişe şu olmalı bence. Ya da İsmael'in eğer bir başarısızlık olursa sığınabileceği tek liman şu olabilir, orta alanda kreatif oyuncu eksikliği var hala Beşiktaş'ın. Burada Kartal Kayra'nın altını çizmek istiyorum. Neden? Kartal Kayra'nın maçlarını açıp izlediğinizde topu aldıktan sonra oyuna sokma, karar verebilme yetisi çok yüksek bir oyuncu. Eğer hoca Kartal'ı oraya monte ederse kesinlikle fark yaratacaktır ve yaratıcı oyuncu açığını kapatacaktır. Onun dışında Gedson ve Josef ikilisi Beşiktaş orta sahasını biraz daha savunması ön planda olan bir pozisyona sokacaktır. Ben açıkçası Valerien İsmael'in takımıyla alakalı tabelaya yansır ya da yansımaz, onu ayrı tutuyorum ama ısıran basan koşan bir Beşiktaş olacak."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ