Emre Özcan'ın Tardini.co blog sayfasında, her 2 maçı inceleyerek yaptığı analizin sonucu şu şekilde oldu: 

Giresunspor maçındaki beklenen geri gidişe rağmen bu üç maçlık başlangıç Valerien Ismael açısından oldukça nitelikli oldu. Beşiktaş, sadece bir pozisyonun yerini değiştirerek ve iki oyuncunun rollerinde farklılık yaratarak sahadaki 11'ini kısa vadede daha doğru kullanan bir yapıya dönmeyi başardı. Üçüncü orta sahanın hücumdaki etkisizliği, yetenekli ikinci hücum bekinin de öne çıkması ve iki kanat bekinin de daha agresif hücum rolleriyle değişince takımın hücum aksiyonları da hızlı bir şekilde çeşitlendi.

Elbette hızlı başlangıçta tek değişim diziliş değil. Mantalite, maç planları, oyuncu rolleri de Beşiktaş’ta hızlı bir başkalaşım içinde. Dolayısıyla Valerien Ismael’in bu 3–4–3'ünün rakiplere yeni baş ağrıları vereceği da kesin gibi. Kanat beklerini kimle savunacakları onları bazen kontra tehdidinden mahrum, bazen hangi kenarı beke yardımcı olarak kullanacakları sorusu üzerinden ikilemde bırakacak. Euro 2020'de bir kez daha ortaya çıkan üçlü savunmayı dörtlü defans sistemleriyle savunmanın zorluğu ligdeki diğer teknik adamların da birçok kez canını sıkacak.

Fakat Beşiktaş bir şampiyonluk adayı olacaksa Giresunspor maçlarını Alanyaspor maçlarına göre bu ligde daha fazla deneyimleyecek ve Valerien Ismael’in toplu oyunda Beşiktaş’a hızlı bir şekilde ilerleme kaydettirmesi gerekiyor. Yüksek yoğunluğun çok kaliteli bir topa sahip olma oyunuyla birleştiğini son dönemde nadiren gördük ve orta vadede Fransız teknik adamın önündeki en büyük engel de bu olacak gibi. Bunun için iyi bir transfer planlamasına ve oyunundaki bazı radikal köşelerden vazgeçmesine ihtiyacı olabilir. Bu başlangıcın coşkusunu ilerleyen aylarda kaybetmemek için Beşiktaş yönetiminin ve Valerien Ismael’in yaz aylarında yapması gereken çok şey var ve pasör bir merkez orta sahayla hatlar arasında oynayabilen bir sol ön oyuncusu yapılması gereken hamleler arasında başı çekecek gibi görünüyor.

Emre ÖZCAN / Tardini.co