Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"BEŞİKTAŞ'IN ALEYHİNE 3 DURUM VAR"

"Klasik bir yorumdur: Derbilerin sonucu kestirilemez, favori olanlar çoğunlukla kaybetmiştir. Ama şu anda Fenerbahçe ne kadar bir seri yakaladıysa Beşiktaş'ın da yeni hocasıyla çok az da olsa yükseliş dönemine girdiğini söylemek mümkün. Burada Beşiktaş'ın aleyhine olan 3 durum var. Bir Rosier'in iki de Montero'nun cezalı oluşu. Üç de Vida'nın babasının rahatsızlığı nedeniyle ülkesine gitmesi. Oynayıp oynamayacağı belirsiz. N'Koudou'daki geri dönüş çok önemli. Formayı geri alacağa benziyor. Savunmadaki bu eksikler sistemi de 4'lü olarak değiştirebilir mi, bu da gündeme gelebilir."

"BEŞİKTAŞ BU SENE HAKEMDEN ÇEKTİĞİ KADAR HİÇBİR ŞEYDEN ÇEKMEDİ"

"Derbide tribün atmosferi çok iyi olacak. Stat dolduğu zaman bu Beşiktaş'a da olumlu yansıyor. Beşiktaş böyle bir durumda bir adım önde. Batshuayi'nin sonradan oyundan alınmaları belki mental olarak olumsuz yansıyabilir. Ama Beşiktaş pazar gününe kadar bütün eksiklerini yamayıp eldeki tam kadroyla çıkacağı umudundayım. İlk maç 2-2 bitmişti ve bu kayıpta hakem hatası başrol oynamıştı. Kayseri maçında da rezaletin son perdesi bir hata vardı. Penaltıda faulü yapan Thiam'dı. Arda Kardeşler, ne kokar ne buluşur. Beşiktaş bu sene hakemden çektiği kadar hiçbir şeyden çekmedi. Başkan Ahmet Nur Çebi ile de hafta içi konuştuğumda 'Seyirci lütfen takıma küsmesin. Ne sonuç alırsak alalım arkamızda olsunlar. Kasımpaşa maçındaki gibi dolu tribünler bekliyorum' dedi. Fenerbahçe maçında da tribünlerin dolu olması Beşiktaş'ı büyük şekilde kamçılar. Kağıt üstünde beraberlik havası olsa da ben Beşiktaş'ın kazanabileceğini düşünüyorum."

"KALAN 2 MAÇTA 0 ÇEKSE DE ISMAEL BİR YERE GİTMEZ AMA..."

"Başkan Çebi ile konuştuğumda hoca için 'Ümraniye'de yatıyor' dedi. Bu bir avantaj hoca için. Takımın yanı sıra altyapı ile de ilgilenmesi önemli. Bu durum oyuncu motivasyonunu da yükseltecek. Ismael'in önünde bir test dönemi var ve asıl gelecek sezon görmek ve yorum yapmak lazım. Kalan 2 puan çekse de Ismael bir yere gitmez ama test maçlarından zayıf aldığı için önümüzdeki sene başlangıcına eksi yazar. Ismael'in kenardaki hırslı ve tutkulu tavrı artı puan. Bu oyuncu grubu ile talihsiz bir döneme denk geldi. Gelecek sene eksik bölgelere A sınıfı isimler alınması gerek. Bu yapılırsa Beşiktaş Valerien Ismael yönetiminde şaha kalkar."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ