Avusturya Bundesliga Uzmanı Anna Konovalova, Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael ile ilgili Tivibu Spor'a yorumlarda bulundu. 

İşte Anna Konovalova'nın yaptığı açıklamalar:

"Valerien Ismael, LASK’a geldiğinde birçok uzman ve taraftar, çok şaşırmıştı, çünkü CV’si pek de tatmin edici değildi ve izinden gideceği kendisinden önceki isimler de büyüktü. Ancak birkaç hafta sonra tüm şüpheler ortadan kalktı çünkü takımın futbol felsefesini ekibi bir arada tutan bazı temel ilkeleri bozmadan dönüştürmeye başladı. O zamana kadar uzun süre takımın temel sistemi olan 3-4-3 dizilişinde oynamaya devam etmeyi tercih etti ancak ana kavramlardan vazgeçti. Hızlı bir şekilde kontra atak odaklı ve topa daha az sahip olan bir takımı, topa sahip olmaya odaklanan bir takıma dönüştürdü. Bu sistem, o zamana kadar birkaç sezon boyunca yan yana oynayan yıllardır birbirini tanıyan bir ekipte oldukça işe yaradı."

"Dikkat çekici olan bir başka şey de daha önce selefleri tarafından bilinmeyen oyuncuların yeteneklerini ne kadar iyi tespit edebildiğiydi. Bu nedenle gözlemlerine dayanarak bazı kilit oyuncuların rollerini ve görevlerini belirledi. Böylece potansiyellerini keşfetmelerine ve kendilerini daha çok fark etmelerine yardımcı oldu."

"Kendini duran top çalışması yapmaktan çok hoşlanan bir hoca olarak gösterdi. LASK, her zaman duran toplarda çok güçlü bir takım olmuştur ancak Ismael, gerçekten işe yarayan bazı cesur yeni fikirler getirdi. Tüm bu çalışma şekli ve felsefe, Barnsley’deki son ekibinde çok farklı oranlarda görüldü ve başarılıydı. West Bromwich’de ise o kadar başarılı olamadığı söylendi. Ancak bu şekilde yıllardır gördüğümüz en güçlü LASK’ı yaratmayı başardı. Şubat veya Mart 2020’ye kadar güçlü bir şampiyonluk adayı gibi görünüyordu. Salzburg ile gerçekten rekabet edebildiler ki bu Avusturya Ligi’nde uzun süredir görülmeyen bir şeydi."

"Liderken karantinaya girdiler, ancak ne yazık ki daha sonra olanlar tam anlamıyla bildiğimiz futbolla ilgili bir hikaye değildi. Gizlice yasaklı antrenmanlar yapıldı ve puan silme cezası geldi. Ismael de kulüpte günah keçisi seçildi. Her ne kadar hepimiz, bunun gibi kararların gerçekten teknik direktör seviyesine bakılarak alınmadığını anlasak da ama görevinin bu son ayını kenara alırsak sonuçta futbol açısından çok güçlü bir dönemdi."

Duhuliye.com