Demirtaş'ın öne çıkan sözleri şöyle:

KASIMPAŞA MAÇINI BEKLEME NEDENİM... 

Beşiktaş 2'de 2 yapmışken, Kasımpaşa maçında sıkıntı olabileceğini, yani Kasımpaşa maçını bekliyorum diye bahsetmiştim. Kasımpaşa maçını bekleme nedenim şuydu... Şöyle bir durum vardı. Beşiktaş'ın mevcut oyuncu kadrosuyla, sanki daha çok kapanan rakiplere karşı problem yaşayacağı bekleniyordu ama ben aksine biraz daha önde karşılayan, pas opsiyonlarını kapatan rakiplere karşı (Kasımpaşa gibi) zorlanabileceğini düşünüyordum ki öyle de oldu.  

RESMİ ŞEKİLDE HAZIRLIK MAÇLARINA BAŞLADI 

Her zaman söylediğimiz gibi, ligin kalan haftaları Valerien Ismaël hoca için deneme haftaları olacak. Aslında resmi bir şekilde hazırlık maçlarına da başladı. Uymayacak oyuncuları görecek, oyun tarzını görecek. Hangi oyuncu modelini bu oyun tarzına eklemesi gerekecek, onları görecek. 

FENERBAHÇE MAÇINA BAĞLI... 

Bence Avrupa yarışından çok kopmadı. Beşincinin gitme ihtimali var çünkü hâlâ. Fenerbahçe maçına bağlı diyebilirim. Çünkü Fenerbahçe'yi Kasımpaşa'nın daha gelişmiş versiyonu diyebiliriz. O oyunu daha iyi oyuncularla oynuyor. 

İKİ SEÇENEK VAR 

Ben, Valerien Ismaël'i gerçek anlamda seneye eleştireceğim. Bir transfer dönemi geçtikten sonra, takıma eklemeleri yaptıktan sonra... 
O zaman, eklemeler yapıldıktan sonra mesela Kasımpaşa gibi rakibe ne yapabildiğine bakacağım. İki tane seçenek var... Yani, mevcut oyununu daha mı güçlendirerek karşı gelecek? Yoksa bu tip rakiplere karşı farklı bir oyuna mı geçecek? Bunu önümüzdeki sezon daha net test edeceğiz. 

SERGEN HOCA DA, ÖNDER HOCA DA ÇIKARTAMADI 

Açıkçası şunu net olarak söyleyebiliriz; şu anki oyuncu grubuyla zaten çok doğru bir oyun çıkmıyor. Sergen hoca da çıkartamadı. Önder hoca da çok çıkartamadı.