Demirtaş'ın öne çıkan tespitleri şunlar:

GİRESUN YARIM TEST OLDU 

Giresunspor maçının çok önemli bir test maçı olacağını söylemiştim. Fakat, iki hafta önce Beşiktaş için asıl Kasımpaşa maçını merak ediyorum demiştim.

Ama yarım bir test oldu. Çünkü Giresun, özellikle ilk yarıda orta sahadaki baskıyı yaptı. Ve bence, bu baskıya Josef, Can, Rıdvan iyi karşılık verdiler. Montero da aynı şekilde... 

BASKIYI YAPACAK OYUNCULAR TOPLA DA İYİ

Ama Kasımpaşa'ya karşı şöyle farklı olacak: Kasımpaşa'da, baskıyı yapıp topu kazanacak oyuncular topla da iyi. Mesela Eyyseric topu aldıktan sonra da iyi. Doğucan topu aldıktan sonra da iyi. Hajradinovič de zaten bütün takımı çok iyi yönlendiriyor. 

Örneğin, Giresunspor o topları kapıp finale kadar götüremiyordu. Valerien Ismaël'in, Beşiktaş'ın önde karşılamayı tercih eden takımlara karşı ne yapabileceğini görmesi açısından Kasımpaşa maçı daha net bir test olacak. 

GELECEK SENENİN HAZIRLIK MAÇLARINI RESMİ ŞEKİLDE OYNUYOR 

Bence bunlar bir şans... Valerien Ismaël'in şimdiden Beşiktaş'ın başında olması mantıklı olmuş. Çünkü mevcut kadro içerisinde kimin bu oyuna yakın olup kimin uzak olduğunu çok net bir şekilde görebilecek.

Yani, diğer bir ifadeyle hazırlık maçlarına şimdiden başladı. Hem de bunlar hedefli hazırlık maçları... Avrupa Kupası'na katılma hedefi varken bir taraftan gelecek sezonun hazırlık maçlarını resmi bir şekilde oynuyor.