Akcan' ın, siyah beyazlıların hedefinde olan isimlerle ilgili dikkat çeken tespitleri şöyle:

ŞAMPİYONLUK YARIŞINDA BULUNMA ADINA ÇOK ÖNEMLİ BİR TRANSFER 

Weghorst'un transferini kesinlikle çok önemli bir hamle olarak görüyorum. Hepimiz, ülkemizde her şeyin her an olabileceği gerçeğini biliyoruz. O nedenle, Beşiktaş'ın da şampiyonluk yarışının içinde tam olarak yer alması adına Weghorst veya eş değer bir golcü transferini yapma zorunluluğu var. Çok da konuşulan bir transfer oldu. Şayet bu saatten sonra transfer gerçekleşmezse bence sadece Beşiktaşlılar değil, futbolseverler üzüntü yaşayacak. Ama ben bu transferin kesinlikle olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Weghorst, Valerien Ismaël'in santrfor mevkisinde aradığı tüm özelliklere sahip oyunculardan bir tanesi. Hatta santrforda hem Weghorst'un hem de Cenk Tosun'un birlikte Beşiktaş'a gelmelerini bekliyorum. 

MULEKA DÜŞÜNÜLÜYORSA SOL KANATTAKİ EKSİKLİKTEN DOLAYIDIR

Muleka'nın transferini de ihtimal dahilinde görüyorum. Onun nedeni de şu... An itibariyle elinizde bir de Kenan Karaman var. Yani İsmael hoca Kenan' ı son dönemde sağ taraf orta sahanın sağında da kullandı. İyi de bir performans sergilemişti. Solda da kullanabilir, santrforda da kullanabilirsiniz. Zaten asıl mevkisi orası. Eğer Muleka'yı alacaksalar, biraz daha sol taraftaki eksiklikten, o bölgeyi düşünüyor oldukları içindir.

Çünkü baktığımızda Güven Yalçın yok. Larin de yok. Bundan sonra olmasını da beklemiyorum. Teixeira'dan da, bu sene kendi adıma çok büyük bir performans beklemiyorum. Dolayısıyla solda yalnızca Nkoudou'ya kalıyorsunuz. O mevkiyi de tek futbolcu ile doldurmanız mümkün değil. Beşiktaş'ın oraya bir transfer daha yapması lazım. Muleka da çok gezgin bir forvet olduğu için işte Larin'in oyun anlayışı, arka direk Larin diyebileceğimiz tipteki oyun anlayışına uygun bir oyuncu olabilir. 

SOLA VE VE STOPERE TAKVİYE ŞART

Bana göre, öndeki sorununu çözmüş bir Beşiktaş'ın iki mevkide eksiği kalmış olacak. Bir tanesi sol bek. Frankfurt sezonu açtı. Daha Rıdvan henüz Frankfurt'la sözleşme imzalamadı. Rıdvan Beşiktaş'ta kalacaksa biz futbol severler için çok keyifli olur. Ben Rıdvan'ı izlemekten keyif aldığım gibi, bu sezon takıma daha da büyük katkı yapacağına inanıyorum. Rıdvan giderse de Beşiktaş'ın sola bir takviyeye ihtiyacı olacak. Eldeki Umut Meraş iyi bir futbolcu, bir sorun yok ama buna rağmen oraya bir takviye gerekir. Çünkü geride üçlü oynuyorsanız, İsmael Hoca'nın agresif, tempolu, ikili mücadelelerin zirve yapacağı bir oyun anlayışında gerideki 3'lünüzün kesinlikle çok iyi olması lazım. O bölgede eksik görüyorum. Bir, hatta iki stopere ihtiyaçları olduğunu düşünüyorum.