Beşiktaş’ın 3 puanı alarak zirveye bir adım daha yaklaşmayı planladığı karşılaşma öncesi hangi oyuncular ön plana çıkacak, hangi oyuncular sakat hangileri cezalı sizin için derledik.

1-BOATENG BAŞROLDE

Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın Gaziantep  karşısında ilk maçına çıkan ve takımının ikinci golünü kaydederek galibiyette önemli rol oynayan yeni transfer Kevin-Prince Boateng'e ilk 11’de görev vermesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta oynadığı 45 dakikada 1 gol atmayı başaran Boateng Beşiktaş’ın pasa dayalı oyun sistemine hemen adapte oldu, golcü oyuncu yüzde 94’lük pas ortalamasıyla dikkat çekti. Formsuz Ljajic’in yerine 10 numara pozisyonunda görev yapması beklenen Boateng ilk maçında hücumdaki etkinliğiyle de alkış almıştı. Golcü oyuncu Başakşehir karşısında da hem golle buluşup hem de Burak Yılmaz’ı golle buluşturabilir.

2-DOUGLAS’IN PERFORMANSI ÖNEMLİ

Teknik direktör Sergen Yalçın Gökhan Gönül’ün yokluğunda savunmanın sağında Douglas’a forma verebilir. Bu sezon içerisinde peş peşe yaşadığı sakatlıklar sebebiyle forma yarışında geri planda kalan oyuncu sadece 275 dakika görev yaptı. Sivasspor’da oynarken ilk 11’in değişmez oyuncusu olan Brezilyalı’nın görev alması halinde, kanatları çok iyi kullanan Başakşehir maçında göstereceği performans çok önemli.

3-EDIN VISCA İÇ SAHADA HEM ATIYOR HEM ATTIRIYOR

Edin Visca, Başakşehir’de skora en çok katkı yapan oyuncu olarak dikkat çekiyor. Bu sezon çıktığı 21 maçta 7 gol atan oyuncu 8 asist yapma başarısı gösterdi. Özellikle iç saha performansı ile dikkat çeken Visca iç sahada 5 gol atarken 6 kere gol pası verdi. Oyuncunun bir diğer dikkat çeken özelliği şut istatistiği, Süper Lig’de en fazla şut çeken oyuncular arasında yer alan Visca’nın maç başına 3.5 ortalaması var. Kilit pas verme ve orta açma kabiliyetleri ile ön plana çıkan oyuncu duran topları da etkili kullanıyor.

4-EN SKORER ENZO CRIVELLI

Başakşehir’de dikkat çeken bir diğer oyuncu olan Enzo Crivelli toplam 19 maçta forma giydi. 9 gol atmayı başaran oyuncu 1 kere de gol pası verdi. 25 yaşındaki forvet iç sahada 6 gol attı. Demba ba ile birlikte Başakşehir’in hücum hattını oluşturan Enzo Crivelli rakip savunmanın sık faul yapmasına neden olup takımına tehlikeli bölgelerden serbest vuruş kazandırmasıyla dikkat çekiyor.

5-BEŞ OYUNCU KART SINIRINDA

Kara Kartal'da zorlu maç takvimi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Burak Yılmaz, Atiba, Caner Erkin, N'Koudou ve Umut Nayir, Medipol Başkaşehir maçında kart gördükleri takdirde, gelecek haftaki Trabzonspor karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler.

6-GÖKHAN GÖNÜL CEZALI

Beşiktaş'ta Gökhan Gönül sarı kart cezası nedeniyle bugünkü karşılaşmada görev yapamayacak. Dorukhan'ın da sakatlığı halen devam ediyor.

7-BAŞAKŞEHİR’DE EKSİK YOK

Başakşehir'de bu mücadele öncesinde cezalı oyuncu bulunmuyor.

duhuliye.com ANALİZ HABER