Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın yönetiminde dar kadrosuyla geçen sezonu iki kupayla bitirmiş, bu yılki flaş transferlerle siyah beyazlı taraftarlar takımlarının açık ara farkla şampiyon olacağını düşünüyordu.
Kartal, bu ligin üzerindeki kadrosuyla sezona fırtına gibi başlayınca bu görüş iyice pekişti. Ancak sakatlıklar sonucu kadronun daralması sonucu o fırtına kısa sürdü.

Sakatlıklar geçtikten sonra da özellikle deplasmanlarda alınan başarısız sonuçlar devam etti. Bence Trabzonspor'la ile birlikte şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş. Buna karşın siyah beyazlılarda yaşanan sıkıntı bir türlü çözülemiyor. Bunları madde madde sıralayalım...


Takımın omurgası oturmadı
1- Sergen Yalçın, geçen sezon elinde az ama öz kadro olduğu ilk 11'ini hemen belirledi. bu sezonsa Şampiyonlar Ligi için kurulan geniş ve birbirine eşdeğer oyuncuların bulunduğu kadro Sergen Yalçın'ın kafasını karıştırdı. Geçen sezon Erol Bulut'un yaşadığı sıkıntıya neden oldu ve takımın omurgası belirlenemedi.

Deplasman fobisi oluştu
2- Beşiktaş, özellikle iç sahada taraftar desteğiyle istediği skorları aldı. Ancak deplasmanda ne iyi oyun ne puanlar geldi. Şu ana kadar dış sahada 11 puan kaybedildi. En son Hatayspor karşılaşmasında da oynanan oyun hayal kırıklığı yarattı. Siyah beyazlılar maçın başında yenik duruma düşmesine karşın oyun üstünlüğünü bir türlü ele geçiremedi.

Sakatlıklar peş peşe geldi
3- Beşiktaş'ın bu sezon yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri ardı ardına gelen sakatlıklar. Özellikle darbeye bağlı olmayan adele sakatlıkları siyah beyazlıların belini büktü. Miralem Pjanic, Josef de Souza Hatay'a götürülmezken Michy Batshuayi oyunu yarıda bırakmak zorunda kaldı. Bu kadar sakatlığın oluşu kesinlikle tesadüf olamaz. Bu tip sakatlıkların nedeni ya oyuncuların kendine iyi bakmaması ya antrenman metodlarındaki hata ya da saha zeminindeki bozukluklardır. Bu arada Fenerbahçe'nin aynı sıkıntıları yaşadığını görüyoruz.

Sözleşme yapılan Rosier ve Ghezzal'deki düşüş
4- Geçen sezon iki kupa alınmasında kiralık olarak forma giyen Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'in katkısı çok büyüktü. Sezon sonunda siyah beyazlılar bu iki oyuncuyu kadrosuna katmak için büyük uğraş verdi ve başarıya ulaştı. Ancak iki futbolcu, geçen sezonki performanslarını mumla aratıyor. Yeni sözleşme imzalanan Alex Teixeira ve kiralık olarak kadroya katılan Miralem Pjanic ile Michy Batshuayi de şu ana kadar geçmiş kariyerlerine bakınca az katkı verdi. Bu da sonuçlara yansıdı.

Santrfor katkısı yetersiz
5 -Beşiktaş, son yıllarda bu sezona kadar özellikle santrfor transferlerinde hedefi tam ortasından vurdu. Mario Gomez, Vincent Aboubakar ve Cenk Tosun gibi isimler takımın gol yükünü taşıdı. Bu sezon kadroya katılan Michy Batshuayi ise iyi niyetiyle çok koşup pres yapsa da takımına gol açısından gerekli katkıyı veremedi. Özellikle son vuruşlardaki başarısızlığı Beşiktaş'ın skor bulmasını güçleştiriyor.

Yerli oyuncularda düş kırıklığı
6 - Beşiktaş, bu sezon büyük umutlarla transfer ettiği Salih Uçan, Kenan Karaman, Can Bozdoğan performanslarıyla hayal kırıklığı yarattı. Kadroda yer alan Oğuzhan Özyakup, Güven Yalçın gibi isimler birkaç maç parlasa da istenen seviyeye ulaşamadı. Yeni transferlerden Umut Meraş, Galatasaray derbisinde iyi bir oyun sergilerken Hatayspor karşısında etkisizdi. Türk oyuncuların yetersiz performansı puan kayıplarında etken oldu.

Hakem faktörü
7- Beşiktaşlı taraftarların en çok şikayetçi olduğu konularından başında hakem hatalarıyla kaybedilen puanlar geliyor. Bu konulara girmesem bile hakem yorumcularından dinlediklerime göre siyah beyazlılar aleyhine puan kaybına yol açan çeşitli düdükler çalındı. Hatayspor karşılaşmasında Mehmet Topal'ın VAR'dan dönen golü hakem yorumcularını ikiye böldü. Beşiktaş yöneticisi Emre Kocadağ, hakemlerle ilgili açıklamalar yaptı. Bu tip etliye sütlüye dokunmayan sözlerin, ayaküstü açıklamaların gereksiz olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız elinizde belge ve görüntülerle Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Komitesi'ne gidersiniz, her şeyi ortaya dökersiniz. İşi orada çözersiniz. Yoksa bu tür konuşmalar sadece taraftarın gazını alır.

Kaynak: Ajansspor