Başkan Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu toplantısında Beşiktaş'ın Demirören'in ibrasızlık davasında yer alan Del Bosque ve Ferrari dosyalarından feragat ettiğini açıkladı.

19 MİLYON EURO TAZMİNAT ÖDENMİŞTİ

Başka bir deyişle Yıldırım Demirören, 92 milyon TL karşılığında Del Bosque ve Ferrari dosyalarını kapatmış oldu. Beşiktaş Del Bosque ve Ferrari'ye o dönemde toplam 19 milyon Euro tazminat ödemişti.

2012'DE 40 MİLYON EURO, ŞİMDİ 6 MİLYON EURO!

Yıldırım Demirören, 2012'de Beşiktaş başkanlığını bıraktığında 92 milyon TL'lik rakam o dönemki kurla 40 milyon Euro'ya tekabül ediyordu. Ancak günümüz kurunda bu rakam sadece 5,9 milyon Euro'ya denk geliyor. Geride kalan 10 yıl içinde borçta 34 milyon Euro'luk kur değişimi olurken bu durum camiada tartışma konusu oldu.

ÇEBİ, DİVAN'DA AÇIKLAMIŞTI

Başkan Ahmet Nur Çebi Divan Kurulu'nda yaptığı açıklamada;

"Protokolde, 'Karşılıklı iki taraf feragat etmiştir' diyor. Yıldırım Demirören 97 milyon civarı alacağından, Beşiktaş Kulübü de ibrasızlığa karar veren mahkemenin belirttiği Del Bosque ve Ferrari zararlarından feragat etmiş. Bunun karşılığında 97 milyon TL alındı. Bunu camia ister bağış, ister feragat olarak kabul eder, ister zararlara sayar. Bunu camianın takdirine bırakıyorum. Ben bu parayı almak için masaya oturdum. Hesabı görmek bana nasip oldu. Karşılıklı feragat edildiğini, verilen zararları kat be kat aldığımı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Duhuliye.com