Süper Lig'in 17. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. 19 Aralık Pazar günü Ülker Stadı'nda oynanacak kritik mücadele saat 19.00'da başlayacak.

Maç öncesi iki takımın da sahaya hangi 11'lele çıkacağı merak konusu oldu. Fenerbahçe'de Altay Bayındır'ın dışında Ferdi Kadıoğlu'nun da sakatlandığı ve 5 hafta forma giyemeyeceği öğrenilirken, Beşiktaş'ta ise Mert Günok, N'Koudou ve Alex Teixeira'nın sakatlıkları sürüyor. 

İki takımın teknik direktörleri Vitor Pereira ve Önder Karaveli, maç öncesi planlarını yaparken, sahaya sürecekleri 11'leri de büyük oranda netleştirdi.

F.BAHÇE'DE İRFAN CAN VE CRESPO 11'DE

Fenerbahçe'de cezasını tamamlayan İrfan Can Kahveci, Beşiktaş derbisiyle birlikte ilk 11' dönecek. Pereira'nın, son haftaların formda ismi Crespo'ya da ilk 11'de şans vermesi bekleniyor.

Beşiktaş karşısında 3'lü savunma sistemini tercih etmesi beklenen Pereira, kanat bekleri olarak Novak ve Osayi'yi düşünüyor.

Forvet hattında ise sakatlığını atlatan Valencia maça yedek kulübesinde başlayacak. İleri uçta Serdar Dursun görev yapacak.

BEŞİKTAŞ'TA SERDAR VE CAN YİNE 11'DE OLACAK

Beşiktaş'ta Önder Karaveli'nin Kayserispor maçına savunmanın göbeğinde Vida ile birlikte görev verdiği Serdar Saatçı, Fenerbahçe derbisinde de büyük sürpriz yaşanmazsa ilk 11'de olacak. 

Orta sahada Pjanic ve Josef'i yerleri garanti. Üçüncü isim olarak ise Atiba veya Can formayı alacak. Ancak Karaveli'nin, daha enerjik olması sebebiyle pres gücünden yararlanmak için Can Bozdoğan'a şans vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Siyah-beyazlılarda ileri uçta Batshuayi, kanatlarda ise Larin ve Ghezzal forma giyecek. 

İşte Fenerbahçe-Beşiktaş maçının muhtemel 11'leri. 

Fenerbahçe: Berke, Tisserand, Kim, Szalai, Novak, Sosa, İrfan Can, Mesut, Osayi, Crespo, Serdar Dursun (Valencia) 

Beşiktaş: Ersin, Rosier, Serdar, Vida, Rıdvan, Josef, Can, Pjanic, Ghezzal, Larin, Batshuayi

Duhuliye.com / ÖZEL HABER