22 yaşındaki golcü ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Belçikalı ünlü gazeteci Sacha Tavolieri, Muleka'nın sözleşmesindeki maddeleri ve oyuncuyu Beşiktaşlı taraftarlar için anlattı. Yarım sezon için kiralandığı Kasımpaşa'da başarılı bir performans ortaya koyan Tavolieri, "3 milyon Euro'luk satın alma maddesi var. Ancak Kasımpaşa Kulübü bu maddeyi devreye sokarak oyuncunun bonservisini almazsa, Standard Liege Kulübü, Muleka için 5 milyon Euro talep edecek" bilgisini paylaştı.

"GERİ DÖNMEK İSTEMİYOR"

Liege'de genç futbolcunun bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Tavolieri, "Belçika'da başarılı olamadı. Çünkü Standard o dönemde büyük krizler içindeydi. Bu nedenle kulüpte işler karışıktı. Teknik direktör ona güvenimyordu. Bu nedenle de Kasımpaşa'ya kiralanmasına izin verdiler" ifadelerini kullandı. Tavolieri, "Kulüp içinde sıkıntılar devam ediyor. Bu nedenle de geri dönmek istemiyor" bilgisini paylaştı. 

"O BİR SANATÇI"

Tavolieri sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de çok ilerleme kaydetti. O bir sanatçı ve ona ihtiyaç duyduğu sevgiyi, güveni veriyorlar! Bu performansı beni asla şaşırtmadı çünkü büyük bir potansiyeli var. Daha da başarılı olacaktır."

YÜZDE 50'Sİ KONGO'YA

Liege'in Eylül 2020'de Kongo ekibi TP Mazembe'den 2 milyon Euro'ya aldığı Muleka'nın sözleşmesine göre; Belçika ekibi oyuncunun bir sonraki satışından elde edeceği karın yüzde 50'sini de Mazembe'ye gönderecek. Bu nedenle kulübün oyuncuyu ucuza satmak istemediği belirtiliyor.

 Duhuliye.com   / ÖZEL RÖPORTAJ