Benfica'nın 2014'te Bahia'dan 4,75 milyon Euro'ya aldığı, ardından 2 sezon sonra 4 milyon Euro'ya 2 yıllığına Kartal'a kiraladığı Talisca, 37 gol, 14 asistlik performansının ardından toplamda 26 milyon Euro'ya GZ Evergrande'ye satılmıştı.

1 MİLYON BİLE KAZANMIYORDU

Beşiktaş'ta 1 milyon Euro'nun dahi altında bir ücret alan Talisca, Çin'de 7,5 milyon Euro yıllık maaşla 2 yılda 15 milyon Euro kazandı.
Ardından bu sezonun başında Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a 8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olurken, yeni kulübünde de 6,5 milyon Euro maaşla 3 yıllık bir sözleşme yapmayı kabul etti.

TAKIMDA BÜYÜK TARTIŞMA ÇIKTI

Son olarak mali şartları sağlayamadığı gerekçesiyle 2022 Asya Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Al Nassr'da bu kez de oyuncular arasındaki tartışma krize sebep oldu.
Geçtiğimiz günlerde Suudi ve yabancı futbolcular arasında çıkan tartışma sonucu Talisca'nın da Al Nassr'da mutsuz olduğu biliniyor. Bu durumun ayrılmak için sebep olduğu aktarıldı.

TARAFTAR TALİSCA'YA KIRGIN 

Çin'de oynadığı dönemde zaman zaman Beşiktaş ile ilgili paylaşımlar yapan Anderson Talisca, Vincent Aboubakar'ı etiketleyerek "Yeniden beraber oynayacağız" paylaşımı yapmıştı. Bu durum Sambacı'nın Beşiktaş'a geleceği şeklinde yorumlanırken, gerçek ise daha farklıydı. Talisca, Aboubakar ile beraber Suudi Arabistan'da buluştu.

BEŞİKTAŞ YARISINI BİLE ÖDEYEMEZ

Mevcut mali şartlarda Beşiktaş'ın Talisca'nın maaşını ödemesi çok zor. Öyle ki siyah beyazlılar, Brezilyalı futbolcunun maaşının yarısını dahi ödeyebilmesi için takımda yüksek ücret alan futbolcularından biriyle yollarını ayırması gerekiyor.

BONSEVİSİNİ ALIRSA...

İlk etapta nabız yokladığı öğrenilen Beşiktaş cephesinin, Josef de Souza'daki gibi bir durum oluşursa harekete geçeceği bildirildi. Josef maaşını alamaması durumunda sözleşmesi feshederken, ardından Kartal'a transfer olmuştu. Talisca'nın da benzer durumu uygulaması durumunda Beşiktaş Yönetimi de bu transferde daha ciddi adımlar atacak.

Duhuliye.com / ÖZEL HABER