Kulüpler Birliği Ekim ayında ligde yaşanan hakem kararları ve MHK olmak üzere kurullarda değişim gündemiyle olağanüstü toplanmıştı. Bu toplantının ardından Kulüpler Birliği bu kez de TFF ile bir araya gelmişti.

7 hakemin kellesi istendi

Bu toplantıda kulüplerin, aralarında Ali Palabıyık, Özgür Yankaya, Halil Umut Meler ve Ali Şansalan'ın da yer aldığı 7 ismin hakemlik kariyerlerinin kesin olarak bitirilmesini istediği ileri sürülmüştü.

Bu gelişmeler üzerine, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı ve yönetim kurulu da görevlerinden istifa etmişti.

İstenmeyen hakemler teker teker bırakıyor!

Kulüplerin istemediği 7 hakem arasında yer aldığı iddia edilen isimlerden Halis Özkahya Gaziantep FK - Kasımpaşa karşılaşmasında imza attığı uzatma dakikaları skandalının ardından hakemliği bıraktığını açıklamıştı.

Bırakan ikinci isim Serkan Tokat oldu

Özkahya'nın ardından kulüplerin istenmeyen hakem ilan ettiği bir başka isim olan Serkan Tokat'ın da VAR Seminerine davet edilmediği için hakemliği bıraktığı ifade edildi.

Palabıyık'ın FIFA kokartı alınıyor

Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, Ali Palabıyık'ın FIFA korkatının elinden alınacağını yazdı.

Ersen yazısında, "Şimdilerde yeni duyumlar geliyor. 8. haftada Rizespor- Galatasaray maçını fazla oynattığı gerekçesiyle kızağa çekilen Ali Palabıyık’la ilgili. Rivayete göre FİFA kokartını alacaklarmış! Bir hakemi sırf bu gerekçeyle “kokartımı da, hakemliğimi de alın” deme noktasına getirmek ne acıdır" ifadelerine yer verdi. 

Ahmet Ağaoğlu ne demişti?

Ahmet Ağaoğlu Kulüpler Birliği Vakfı'nın Ekim ayında yaptığı olağanüstü toplantının ardından şöyle konuşmuştu:

"Son zamanlarda da kamuoyunun malumu olduğu üzere hakem kararlarıyla alakalı olarak çok ciddi sıkıntılar var. Kulüpler Birliği'nin MHK yapısıyla ilgili olarak uzun süredir 6-7 ayı aşkındır yaptığı bir çalışma var. Bununla alakalı yol haritası, önlemler ve yapısal değişiklikleri belirledik" dedi. 

"MHK sisteminin değişmesi konusunda kararlıyız" ifadesini kullanan Ahmet Ağaoğlu şöyle devam etti: "20 yıldır MHK gidiyor, MHK geliyor. 14-15 MHK gitti geldi. 6-7 kez federasyon değişti. 150'nin üzerinde Süper Lig kulüp başkanı değişti ama bazı isimler hep orada, hiç değişmiyor."

Kaynak: Ajansspor