18.07.2026 - 16:08

Takip Et:

"Italiano'nun tereddüdü Salah değil, sistem"

Serbest Sekiz'de konuşan Mustafa Demirtaş, Beşiktaş'ın Mohamed Salah transferiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mustafa Demirtaş, yıldız futbolcunun siyah-beyazlı takıma transfer olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu savunurken, teknik direktör Vincenzo Italiano'nun sistem anlayışına da değindi.

Demirtaş, teknik heyetin yaşadığı tereddüdün Salah'ın kalitesiyle ilgili olmadığını belirterek, bunun mevcut oyun planından kaynaklandığını söyledi.

"Hocanın kafasının karışmasının nedeni Salah'ın profili değil, mevcut sistem üzerine kurulan planlama. Böyle bir ihtimalin bir anda masaya gelmesi ve ciddi şekilde değerlendirilmesi doğal."

"Bence Salah, Beşiktaş'a geliyor"

Mohamed Salah transferinin olumlu sonuçlanacağı yönünde görüş bildiren Demirtaş, sürece iş insanlarının da destek verdiğini öne sürdü.

"Kendi tahminime ve aldığım izlenimlere göre bence Mohamed Salah, Beşiktaş'a geliyor. Bu işin buradan dönmesinin çok zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü transfer için çok ciddi iş insanları da devreye girmiş durumda. Bu yüzden bana göre Salah transferi gerçekleşecek gibi görünüyor."

Demirtaş, mevcut tablonun transferin tamamlanmasına oldukça yakın olduğunu düşündüğünü de sözlerine ekledi.

"Italiano'nun yaklaşımı doğal"

Vincenzo Italiano'nun sistem odaklı bir teknik direktör olduğunu vurgulayan Demirtaş, Salah gibi bir oyuncunun gündeme gelmesiyle teknik ekibin mevcut planlarını yeniden gözden geçirmesinin normal olduğunu ifade etti.

"Italiano, sistemi ve oyun planını ön planda tutan bir teknik adam. Elbette kaliteli bireysel oyuncuları kullanır ancak temel olarak oyunun gücüne inanan bir isim. Mohamed Salah bu planın içinde yoktu. Ancak böyle bir fırsat ortaya çıkınca teknik ekibin durup yeniden değerlendirme yapması son derece doğal."

"Beşiktaş sistem takımı olmayı hedefliyor"

Demirtaş, Beşiktaş'ın uzun vadeli hedefinin belirli bir oyun sistemine sahip olmak olduğunu belirterek, transfer kararlarında da bu anlayışın ön planda tutulduğunu söyledi.

"Beşiktaş'ın uzun süredir hedeflediği yapı, sistem takımı olmak ve akılcı bir planlamayla yönetilmekti. Bu nedenle kulübün transferde hemen karar vermek yerine tüm ihtimalleri değerlendirmesi bence olumsuz değil, aksine doğru bir yaklaşım."

Duhuliye.com

www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026

YORUMLAR (39)

Toprak
18.07.2026 - 21:12

Futbol ukalalarına ister taraftar görünümlü bizim yada başka kulüp taraftarı olsun isterse spor yorumcusu, herkes haddini bilecek ona göre ahkam kesmeyi bırakacak. Beyler sözünü ettiğiniz adam sizin küçük dünyanızdaki çerçeveye sığmaz, sözünü ettiğiniz adamı eleştir ek için sizin ukala futbol bilginiz de yetmez, bu adam star değil süper sardır ve dünyanın en üst düzey liginde üst düzey top oynamış bir oyuncudur. Onun için haddinizi aşmayın, küstahlaşmayın, böyle bir oyuncu bizim takımımıza gelirse sadece ve sadece hem maddi hem de manevi üst düzey katkı sağlar. Dünyanın gündemine gireriz sizin küçük dünyamızda dışarı çıkarıp bakın kafanızı korkmayın, uykunuzu genişletin.

Yanıtla Beğenme (0)
Toprak
18.07.2026 - 21:05

Muhammed Demirtaş İtaliano olmuş onun yerine mi konuşuyor??? Sıkıldık sizin bu saçmalıklarıjızdan varsayımlar üzerine kurduğunuz hayali senaryolardan. Adam İtaliano oyun sistemi olmuş, hocanın yerine hoca gibi yorumlar yapmaya çalışıyor. Çok sıkıcı ve sevimsizsiniz.

Yanıtla Beğenme (1)
oldu canım
18.07.2026 - 19:18

salah bu kardeşim hala sistem falan diyorlar ya o top ağlarla buluşmadıktan sonra sistem mistem hikaye topu içeri atacak adam lazım

Yanıtla Beğenme (3)
Vj
18.07.2026 - 19:15

Sistem oyunu istiyorum, yıldızlara dayalı değil kaldı ki o yıldızlar düşüşe çoktan geçti. Bence yazık trosard ve Salah a verielecek paralara yerine çakı gibi atletik iki takım oyuncusu alsaydık daha iyi olurdu

Yanıtla Beğenme (2)
AGG
18.07.2026 - 18:46

Bence salah altından kalkamayacagi yükün altına girmez mutlaka biliyordur sistemi diye düşünüyorum inşallah yanilmam

Yanıtla Beğenme (0)
AIXIA
18.07.2026 - 18:39

Salahi 10 numarada orkunla, salihin onunde serbst oynat. İsteraliskin oldugu saga kacsin ister sola, rakibi oyalayacaktir ve trossard ile ho cok gol atar

Yanıtla Beğenme (0)
İsim
18.07.2026 - 19:30

@AIXIA Şu kanat oyuncularını 10'a kaydırma sevdası bitmedi gitti. O zaman niye Salah alıyorsun, al Felix'i mesela. Salah alıyorsan, oraya bir 6, önüne 2 tane de 8 koyacaksın. Biri Orkun, diğeri de artık biraz daha tutucu, güçlü bir adam olmak zorunda.

Beğenme (0)
Ozan
18.07.2026 - 18:05

2. yıldırım Demirören dönemi gibi bu dönem de, zaten o dönemde Beşiktaş’ı batıran yönetimde Serdal Adalı da vardı. Hala uyanamadı, transferle , geçmiş yıldızlarla başarının geleceğini sanıyor. Sistem, takım ruhu vs hak getire. Bir tane Salah alınıp, yanına tüfek gibi genç ve atletik oyuncular alınsa hiç sesimi çıkarmam ama Trossard, üstüne Salah, papazları doldurursan o takımdan direnç bekleme.

Yanıtla Beğenme (6)
Gebzeli
18.07.2026 - 17:57

Şu Salah düşmanı renklileri anlamıyorum bugün Arjantin dünya kupasında final oynuyorsa 40 yaşındaki yürüyen bir adam olan mesai sayesindedir Salah bizim ligimizde mesai olur hatırlatayım henüz 34 yaşında yürüyerek adam geçer bunlar sahada yokları oynar 90 dakikada bir şut çeker bir pas yapar seni galibiyete taşır bu adam bu lige fazla gelir önünede iyi bir golcü alırsan tadından yenmez bu sezon ortalık karışacak renklilerin içinden geçeceğiz görünen o

Yanıtla Beğenme (4)
Zobi
18.07.2026 - 19:37

@Gebzeli Daha adamin adini telafüz edemiyorsun burda akil veriyorsun. Yuh!

Beğenme (2)
s.s.
18.07.2026 - 17:41

salah gelmeyeceği için sistem konusunda bir ssıkıntı olmayacak, halkı yalan haberlerle oyalamayı bırakın artık

Yanıtla Beğenme (17)
AKREP Nalan
18.07.2026 - 17:36

İtalyano nun sistemi belli 3.bölgede oyunu oynamak, oda böyle futbolcularla olur. O da pivot santrafor arkası dönük ayağında top tutan hareketli rakip defansı sürklase eden ve kendi takımını açıklarına pızisyon hazırlayan bir santrafor. Eee başkan ilin kolay değil iki tane dünya yıldızı açık aldıysan paraya kıyıp böyle bir santrafor alacaksın. Yoksa o açıklara yazık olur. Hadi başkan devam

Yanıtla Beğenme (3)
Cercolp sistemi
18.07.2026 - 17:31

Lan ne sistemi kaç yıldır aynı teraneler kim çalım atacak hangi sistemde cer çöp sonuca gidebilir

Yanıtla Beğenme (2)
gurfiliz
18.07.2026 - 17:22

Kesinlikle adam haklı eğer adamı getirdiysen adama göre oyuncu almak zorundasın yani adam istemiyorsa adamın sistemine uygun değilse getirmeyin abi çünkü neden siz koşan takım yaratmaya çalıştığınız için mücadele eden bir takım yaratmak istediğiniz için bir kadro kurmaya çalışıyorsunuz ve bu teknik direktörü de onun için getirdiniz oyuncu bu sisteme uygun değil bu çalışma ortamına da uyumlu değil koşaamıyor eskisi gibi kaleye süzülemiyor gerek yok

Yanıtla Beğenme (1)
Malcolm x
18.07.2026 - 17:18

Süper bir stoper 6 ve santraforla ile bu iş çözülür. Paraya kıy bunları genç fizik gücü yüksek ve atletik oyunculardan al.

Yanıtla Beğenme (0)
Ersin Aykaç
18.07.2026 - 17:16

Madem Salah değil sistem tereddüt etmeden yaşanmıyor ne kadar çok şey öğrendim ki bu arada bir de böyle bakın dünyaya getirdi Beşiktaş ile Kayseri Erciyesspor maçı öncesi İstiklal marşı ile başladı soğuk hava depoları Pamukova Sapanca Serdivan ve fotoğrafları görmek için tıklayın bağlantısıyla görünümler arası sıcaklara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi bilmeceyi ne kadar çok istiyorum ama alamıyorum kendimi çok iyi bir

Yanıtla Beğenme (0)
Malatyalı
18.07.2026 - 17:06

Premier ligde bir önceki sezon 33 gol atıp 24 asist yapmış, sırf Müslüman diye Ballon door almamış adama burun kıvıran yorum yapan taraftarlarımız var. İnsan hayret ediyor. Bir taraftar nasıl olur da ihtimali varken takımında Salah'ı istemez. Nasıl bir eziklik. Nasıl bir marjinal görünme, ben biliyorum gösterisi yapma budalalığıdır.

Yanıtla Beğenme (1)
Has Kartal
18.07.2026 - 17:05

Salah gibi üst düzey bir futbolcunun uymayacağı hiçbir sistem yok. ne sistemiymiş bu, gördük hazırlık maçlarındaki güdük oyunu. Sistem mistem çok uzatmayın lafı da gevelemeyin çok bilmiş gibi. Söz konusu Salah ise konuşacak bir şey yoktur. Öpüp başına koyacaksın.

Yanıtla Beğenme (0)
Malatyalı
18.07.2026 - 17:05

Premier ligde bir önceki sezon 33 gol atıp 24 asist yapmış, sırf Müslüman diye Ballon door almamış adama burun kıvıran yorum yapan taraftarlarımız var. İnsan hayret ediyor. Bir taraftar nasıl olur da ihtimali varken takımında Salah'ı istemez. Nasıl bir eziklik. Nasıl bir marjinal görünme, ben biliyorum gösterisi yapma budalalığıdır.

Yanıtla Beğenme (1)
Endoplazmik Ret
18.07.2026 - 17:04

Aynen tek başına kurtarır Salah bizi. Salah gelse güzel olur ama sistem olmadan bir oyun planı olmadan hepsi boş istersen Salah üstüne de Messi ve Ronaldo gelse farketmez bir sistemin yoksa. En fazla 1 sene başarı yakalarsın sonra yine mırıldanmalar başlar tribünde. O yüzden hiçbir oyuncu takımın sisteminden önemli değildir. Evet iyi oyuncular lazım ama bir adam için de plan bozulmaz

Yanıtla Beğenme (1)
Rıfat
18.07.2026 - 17:02

Salah işi olmamış beyler boşa beklemeyin yol yapıyolar yahu imza atmayan adamı aldık diye neden aciklarsiniz rezil olduk millete baskanda dönüşte marketten buzparmak alıp yiye yiye gelmiş diyolla

Yanıtla Beğenme (9)
Rifat
18.07.2026 - 17:28

@Bayram Öcan eğer bana dedi isen sana Instagram'dan yazdim

Beğenme (2)
Bayram Öcan
18.07.2026 - 17:17

@Rıfat bı gotluk var sende ama nasıl bı gotluk bilemdim

Beğenme (1)
MARJİNAL
18.07.2026 - 17:01

Bu durumlarda kullanılacak en güzel söz Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu Bir yanda sistem yapılanma bir yanda popülizm Bakalım ikisi birleşince ne olacak Ben de popülizmden yanayım En azından beğenmeme rekorunu tekrardan kırmayayım

Yanıtla Beğenme (0)
Sss
18.07.2026 - 17:00

Salah'ı da sistem içine dahil edersin. Press yükünü Salah'ın üzerinden alabilirsin. Mesela Orkun'un yanına press gücü yüksek bir 8'le arkasına fiziksel kapasitesi, mücadeleci bir 6 alırsın. Sağ kanadına çizgiyi kullanan tempolu kontenjan oyuncusu getirirsin. Salah'ı en ileri uçta Santrafor olarak kullanırsın. Sonra maçına göre sağ kanatta ve on numara pozisyonunda da Salah'tan faydalanırsın. Eğer Salah'ı alabilme ihtimalin varsa ona o konforu sağlayacaksın. Arjantin'in Messi'ye sağladığı konfor gibi. Kimse gidip Messi'den rakip kalenin ağzına kadar basmasını beklemiyor. Hücum hattında gayet serbest takılıyor. Gerekirse kanada inip orta açıyor. Gerekirse merkeze gelip al ver yapıp oyun kuruyor. Gerekirse ceza sahasına ekstra koşular atıyor. Salah'a da bu konforu sağlarsan. Şampiyonlukta seni yarıştırır. Ayrıca Trossard'la birlikte büyük maç çözme kabiliyeti olan bir oyuncu.

Yanıtla Beğenme (1)
Baba Hakkı
18.07.2026 - 16:56

Nubel murillo agbadou leo outtara hojbjerg Salih Orkun Salah oh trossard..

Yanıtla Beğenme (2)
Kk
18.07.2026 - 16:50

Cerny ile rashicalı sistemden 10 kat iyidir Salah çek alternatifte Oğuz Aydın

Yanıtla Beğenme (9)
Dikkatli olmalı
18.07.2026 - 16:50

Salah ismi tabiki hepimizi heyecanlandırdı. Ama Beşiktaş'ın öncelikli olarak ihtiyacı olan bu bölge mi? Geçen seneki sorunların benzeri yaşanabilir. Bu transferden sonra Cerny'nin Beşiktaş'ta kalacağını pek sanmıyorum. Hızlı ve aktif bir Cerny'i kaybetmeye değer mi? Bu transfer bize odak kayması yaşatıyor olmasın. Biz bireysel şov değil; takır takır oynayan Beşiktaş görmek istiyoruz. Geçen senelerdeki gibi kritik olan alanlar boş kalacaksa ya da oraları gerçekten doldurabilecek adamlara finansal güç kalmayacaksa hiç olmasın bu transfer!!! Güdülerimizin oyununa gelmeyelim. Çok iyi düşünmeliyiz bence...

Yanıtla Beğenme (12)
Hamit
18.07.2026 - 16:50

Önemli değil olmadı kovarız italianoyu zaten çok dayanmaz burada, zaten maliyeti salah dan daha ucuz

Yanıtla Beğenme (11)
BABO
18.07.2026 - 16:49

Bence 9 Numara da oynasin

Yanıtla Beğenme (3)
Kara Sevda
18.07.2026 - 16:46

Yahu salahli başka salahsiz başka sistemle oynayacağız bu kadar basit uzatmaya gerek yok salaha yok diyecek adam futbolu bilmiyordur

Yanıtla Beğenme (2)
@Yavuz
18.07.2026 - 17:24

@Kara Sevda diğerleri figüran mı olacak, sırf Salah için oynayacak?

Beğenme (0)
Karagümrük
18.07.2026 - 16:44

Ne sistemi var gördük hazırlık maçlarında tazminat yükleniyor

Yanıtla Beğenme (7)
Sentello
18.07.2026 - 16:44

Sistem önemli ama bizim öncelikle ivedıkle maç kazanma alışkanlığı kazanmaya ıhtıyacımız var

Yanıtla Beğenme (0)
Farting Uncle
18.07.2026 - 16:44

Salah mı, Italiano mu?.. Elbette, tartışmasız. Salah. Hoca istemiyorsa, derhal istifa etsin. Muhammed Salah 'ın olduğu takıma her hoca gelir. Kızdırmayın başkanımızı, Klopp 'u da alır gelir.

Yanıtla Beğenme (14)
Fiyulanin
18.07.2026 - 16:36

yağız resmen Beşiktaş'ı dinamitledi. Bu saatten sonra almazsan taraftar tepki koyacak, alırsan sistem ve takım planlaması konusunda Önder Özen ve İtaliano ateşe atacaksın.

Yanıtla Beğenme (2)
Kazım
18.07.2026 - 17:14

@Fiyulanin haklısısn zamanlama bile çok manidar milletin iyi kötü 5 10 bin Trossard forması alacağı imzanın atıldığı sırada bu haber patıldı şimdi alsan tüm planlama değişecek almasan taraftar kızacak. İnşallah medyaya düşmeden önce hoca ile ortak karar alınıp Salah a gidilmiştir.

Beğenme (0)
Olcay
18.07.2026 - 16:35

Forvet oynucak bunda anlaşılmayan bişi yok ileri 3 lü de son adam 35 gol

Yanıtla Beğenme (2)
YORGACA
18.07.2026 - 16:33

Salah, Italianou'nun sistemine uymaz. TD, önde pres yapacak, rakibi boğacak bir sistem oturmaya çalışıyor. Böyle bir futbolu özlemedik mi? Salah gibi, teknik becerisi yüksek ve yaşı 35 e gelmiş dünya yıldızı bir futbolcuya önde rakip defansa pres yapacaksın diyebilirmisin? Diyemezsin. O zaman iş bozulur. Şahsi becerilerle maç kazanmaya çalışan bir takıma dönersin. Ondan sonrası şansa kalır.

Yanıtla Beğenme (4)
Fikir
18.07.2026 - 16:52

@YORGACA Aynı fikirdeyim...

Beğenme (0)
Kartalizm
18.07.2026 - 16:33

Sistemmiş, yedirtmeyin sisteminizi eli ayağı düzgün futbolcun varsa kaleye takar, bitti.

Yanıtla Beğenme (4)
Şekerbegoviç
18.07.2026 - 16:21

Salah İtalianonun sistemine uyar zaten adam Afrika'dan gelmiyor dünyanın en iyi sistem takımlarının birinden geliyor Salah her ne kadar bireysel özellikleri üst düzey bir futbolcu olsa da takım disiplinine ve sisteme bağlı bir futbolcu adama Emre Mor muamelesi yapmayın

Yanıtla Beğenme (0)
Kazım
18.07.2026 - 16:20

Bizimde tereddütümüz sistem Salah değil de söyleyince millet anasına sövmüş gibi savunmaya geçiyor yani futbol 1 kişiyle oynanmıyor sonuçta.

Yanıtla Beğenme (0)
Administraktör
18.07.2026 - 16:19

Salah bu lige yatmaya gelecek!

Yanıtla Beğenme (5)
düşeş osman
18.07.2026 - 16:17

sisteminize başlatmayın salah bu bütün sistemleri tek başına yazar

Yanıtla Beğenme (25)
Vay Vay
18.07.2026 - 16:43

@düşeş osman hocam sen niye fenerli degilsin?

Beğenme (1)
Tutuk 8
18.07.2026 - 16:09

Salah hayırlı olsun, içimdeki ses bitti diyor!

Yanıtla Beğenme (11)