İkili, Valerien Ismael'in oyun düzeni ve sistemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Ece ve Çelikler'in açıklamaları:

"ŞAMPİYONLUK OYUNU DEĞİL"

Türkiye'de 10 takım Giresunspor gibi, 3 takım da Muleka tarzı flaş transferlerle Kasımpaşa gibi kadro kuracak. Bunlar şok yenilgi olarak geri dönebilir. Bu oyun şampiyonluk oyunu değil. 

"ISMAEL'IN İSTEKLERİ"

Kadro şampiyonluk hedefindeki birinci unsurdur. Biz her şeyi teknik direktör üzerinden açıklıyoruz ama şampiyonlukta asli unsur kadrodur, teknik direktörün payı ise yüzde 10'dan fazladır. Valerien Ismael'in oyununun istediği kadroyu kursa bile şampiyonluk oyunu olmadığını düşünüyorum. Ismael sol öne Vargas gibi dripling yapabilen skorer kanat istiyor, N'Koudou var ama bütün sezon onunla geçmez, sürekli sakatlık problemi yaşıyor, dönemsel oyuncu. İkincisi çıkıp gol de bulabileceği lider bir stoper istiyor, çok doğru tespit. Rıdvan gidecekse onun gibi bir kanat oyuncusu alınmalı, ama hoca kalmasından yana. Bir de gol atabilecek bir oyuncu istiyor. Golcü dünyanın her takımı için böyle. Golcü atamadığında takım çakılıyor. 

"İLK DEFA ŞAMPİYON OLMUŞ TAKIMA GELİYOR"

Bu sezon Beşiktaş'a 3 hoca geldi, biri çifte kupa aldı, biri altyapı hocası, yabancıyı da getirdin. Hepsi bu kadar mı kötü? Şu eleştiri haklı: Giresun ve Kasımpaşa maçlarında oynanan oyunla Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında oynanan oyun aynı olmamalı. Kasımpaşa yenilgisi yine stoper ve forvetlerin yetersizliğiyle ilgili. Muleka Beşiktaş'ta olsa o maç ne olurdu? Sen Serkan Rençber'i neden almıyorsun Beşiktaş'a? Fikret Orman döneminde düşünüldü, niye gelmedi? Menajerlerin ağını mı bozacak? Ceyhun Kazancı'yı bunun için getirdin. Bırak yapsın takımı, ama iyi oyuncular alması yetmez. Hocayla şunu konuşacaksın. Hocam sen şampiyonluk adayı olmayan takımlarda başarılı oldun. Barnsley şampiyonluk adayı değildi başarılı oldun, LASK favori değildi başarılı oldun, biz ligin 4 doğal favorisinden biriyiz, bazı maçlarda da böyle oynayacaksın. Ismael ılımlı bir adam., dinleyen bir insan. İlk defa favori, daha önce şampiyon olmuş bir takıma geldi. Bunun ayrımını yapması lazım. Şenol Hoca da "Ben bu oyuna inanıyordum ama daha önce parçalar birleşmedi" dedi. 

"BU DİYALOGLARA GİRMEYİN"

Başkana buradan seslenmek istiyorum. Başkanım evet, ailenizden insanlar rahatsızlıklar geçiriyor, zor günler geçiriyorsunuz. Ama taraftarlarla o şekilde sohbete girip karşılık vermeye gerek yok. Kimse sizin yaşadığınız sıkıntıların farkında değil. Etrafındaki insanların ve kendisinin yaşadığı rahatsızlıktan dolayı bir bezginlik, bıkmışlık var. Ancak ilk kez şikayet ettiğiniz sözleşmelerden, düşük performans veren oyunculardan kurtuluyorsunuz. Hep istediğiniz yeni baştan bir takım yapmak değil miydi? Beşiktaş'ın şu anda ilkbahar temizliğine ihtiyacı var, yapın. Yıpranmayın. Bu diyaloglara hiç gerek yok. Trabzonspor ile ilgili imajınız üzerinde de oturup düşünün.

"AHMET NUR ÇEBİ'Yİ TANIYAMIYORUM"

Ben artık Ahmet Nur Çebi'yi tanımıyorum. Ne zaman isterse bir araya geliriz ama şu anki Ahmet Nur Çebi'yi ben tanıyamıyorum.