Sergen Yalçın’ın “Suudi Arabistan’ın sıcağı sayesinde sakatlığı geçti…” diyerek gönderme yaptığı Vincent Aboubakar’ın Al Nassr’dan aldığı teklif hakkında ilk görüştüğü kişinin Josef olduğu ortaya çıktı. Kamerunlu oyuncunun, Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Suudi Arabistan’a giden, Josef’e fikrini sorduğu bildirildi.

Josef’in; “sadece para önemliyse git. Ancak futboldan zevk almayacaksın. Futbol oynadığının farkında olmayacaksın. Avrupa futbolunun dışında kalacaksın. Sana çok para teklif edecekler. Ancak sonra ödemeyecekler” cevabıyla şok ettiği öğrenildi.

Aboubakar’ın bunun üzerine menajerini Türkiye’ye çağırdığı ve Başkan Ahmet Nur Çebi’yle son bir kez daha görüşmesini istediği bildirildi.
Kamerunlu oyuncunun menajerinin Çebi’ye, Al Nasr’dan gelen 6.5 milyon euro’luk teklifi gösterdi. 3 milyon euro’ya çıkmaları durumunda Aboubakar’ın kalacağını söyledi. Çebi bunu reddetti. Söz konusu bile olmadığının altını çizdi. Film koptu.

Ancak Suudi Arabistan’dan gelen iddialara göre Aboubakar, Türkiye’de iddia edildiği gibi 6.5 milyon euro kazanmıyor. Çok daha azını kazanıyor.

Kaynak: Fotospor