Süleyman Oktay'ın sözleri şöyle:

"Beşiktaş, daha önce görmediğimiz kadar baskılı başladı. Karagümrük'ü yarı sahasına hapsetti. Karagümrük'ün geride kapanıp hızlı çıkmaya yönelik bir taktiği var genelde. Ama bu maçta Beşiktaş mecbur bıraktı Karagümrük'ü. Bu yaklaşık 25-30 dakika devam etti. Tabii bu baskıyı maçın tümüne yaymak kolay değildir. Baskıyı iyi yapamadığın zaman açıklar verirsin, kontra yersin. Zaten bu taktik Karagümrük'e de 2 tehlike bulma şansı getirdi. Ama Beşiktaş yeni transferlerin de takıma katılmasıyla bir alışma süreci geçirdiklerinden dolayı biraz eksik olabilirlerdi. Ama bu eksikliği çok da fazla fark etmedik. Özellikle Batshuayi hem fizik hem de mental olarak hazırdı. Gol atamasa da santforun yapması gereken tüm işleri yaparak bunu herkese gösterdi. Alex Teixeira'da ise bu biraz eksik. 9 aydır futbol oynamamıştı. Ama ona rağmen ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu da ortaya ortaya koydu. Çok zor olanı çok kolay yaptığını gösteren bir gol attı ceza sahası dışından. Adeta Talisca'yı anımsattı." 

"TALISCA'YI ANIMSATTI!"

İlk yarıda 3-4 net fırsat vardı. İkinci yarıya girdiğimizde ise Salih Uçan'ın atılmasıyla beraber biraz dengeler bozulmuş oldu. 10 kişi kalan Beşiktaş karşısında Karagümrük topa daha fazla sahip olmaya çalıştı. Karagümrük ayrıca orta alana kadar çıkıp Beşiktaş'ı yarı sahasına hapsetmeye başladı. Bu sefer de ilk yarıda Karagümrük'ün rolüne Beşiktaş büründü. Ama Beşiktaş'ın çok etkili oyuncuları olduğu için kontratakları mükemmel yaptılar. Batshuayi, Rosier ve Vida ile pozisyonlar bulundu. Josef'in bu süreçte tek başına kalması bütün orta sahayı eline aldı. Gelen atakları hem önledi hem de oyun kurdu. Onun yorulmasıyla Karagümrük yarı sahamızda önemli bir paslar yaptı. Gol fırsatları bulsalar da forvetleri beceriksizdi.

"JOSEF - ATİBA İKİLİSİ OLMAZSA TAKIM ÇOK ZORLANIR"

"Ancak çok önemli bir şey var, bunu belirtmek gerek. Eğer Josef - Atiba beraber oynamazsa orta sahada boşluklar her maç verilir. Beşiktaş gol atar ama kalesinde de tehlikeler görür. Atiba ve Josef olursa Beşiktaş hedefine çok daha rahat ulaşır. Çünkü biliyoruz ki Atiba hem topu keser hem faul alır hem de arkadaşlarına iyi paslar atar. Eğer bu eksiklik önümüzdeki maçlarda da devam ederse takım bazı maçlarda çok zorlanır diye düşünüyorum."

"HAKEMLER DE BİLMİYORSA BU KURAL KALKSIN!"

"Kırmızı kart olayının arkasından şu çıkıyor; hakemler de bu kuralı bilmiyorlarsa çok gecikmeden bu kuralı kaldırsınlar, insanları da daha fazla sterese sokmasınlar. Basın toplantısında Sergen Yalçın'ın 'Biz hocalığı bıraktık, kulübede değişiklikler için hesap kitap yapıyoruz' sözleri çok doğru. Tribünde bizler bile şaşırmış vaziyetteyiz. TFF'nin artık ikinci yarı mı olur bilmiyorum ama bu kuralı kaldırması gerek. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan saçma sapan bir kuralı Türkiye'de uyguluyorlar. Sonra da diyorlar ki 'Bİzim futbolumuz neden ilerlemiyor?" Bunun gibi saçma kurallar koyarsanız Türk futbolu gelişmez kardeşim!"

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ