Duhuliye.com’un edindiği bilgiye göre,  Al Ahli kulübüyle alacaklarını alamadığı için tartışmalı bir şekilde ayrılarak sözleşmesini tek taraflı fesh eden Josef De Souza’nın kulübüyle arasındaki anlaşmazlık FIFA’ya taşındı. Souza’nın sözleşmesi Temmuz 2021 yılında sona eriyordu. Al Ahli Souza’nın halen sözleşmeli oyuncuları olduğunu iddia ederek transfer için gerekli belgeleri göndermiyor.

Souza alacaklarını alamadığından dolayı sözleşmesindeki maddeyi kullanarak serbest kaldı, Beşiktaş FiFA nın vereceği karar aşamasında geçici lisans çıkarabilmek için girişimlere başlayacak.

Ancak Beşiktaş’ın önünde iki engel daha var, birincisi Limit sorunu, siyah beyazlı yönetim bu sorunu gidermek için bankalar birliğinin vereceği kararı bekliyor. Diğer bir sorun ise, Josef de Souza’nın 1,5 ay önce apandist ameliyatı olması. Tecrübeli oyuncu ameliyat olduğu günden bu yana sadece salonda çalışmış ve kondisyon olaral hazır durumda değil, Sergen Yalçın’ın kondisyonerlerinin ve yardımcılarının hazırladığı rapor, Souza’nın en erken 3-4 hafta içinde sahalara dönebileceği yönünde. Ancak Sergen Yalçın’ın kurmaylarına Souza’yı 2 hafta içinde hazır hale getirilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Duhuliye.com ÖZEL HABER