Borussia Dortmund maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Josef de Souza şu ifadeleri kullandı: "Bu sezon daha oturmuş bir takımız. Aramıza katılan yetenekli oyuncular da oldu. Şampiyonlar Ligi'nde başa baş bir mücadele olacak. Sahaya kazanmak için çıkacağız."

"Bu sezon özellikle kendi evimizde oynadığımız maçlarda taraftarımızla yeniden buluşmak çok özeldi, Şampiyonlar Ligi de özel bir arena. Onlar da bizimle bu heyecanı yaşayacak, bizi besleyecekler, hiçbir şüphemiz yok. Modern futbolda maçtan önce favori belirlemek çok zor. Takım halinde hareket eden ekipler maçları kazanır. Ben yarın için bir favori göremiyorum."

"Dortmund, Sporting, Ajax büyük takımlar ama oynayacağımız maçlarda favori olmayacak. Takım bütünlüğünü sağlarsak, mücadele edersek, tabii ki kazanabiliriz. Kaliteli oyuncularla oynamak çok iyi hissettiriyor. Geçen sene Atiba'yla oynadık, en az Pjanic kadar kaliteli bir oyuncu. Top sizde olunca onun keyfini çıkartıyorsunuz. Kulübümün bu gelişiminde geçen seneden beri bunun parçası olduğum için çok mutluyum. Şampiyonlar Ligi'ndeki tek hedefimiz gruptan çıkmak, gerçek gücümüzü gösterirsek de bunu başarırız."