"BEŞİKTAŞ LİGİN EN İYİ TAKIMI"

"Beşiktaş ligin en iyi takımı. Bunu taraflı tarafsız herkes kabul ediyor. En iyi futbol oynayan, en iyi ekibe sahip takım Beşiktaş. Tabii Beşiktaş bunu her maç sahaya yansıtıyor. Bazı maçlarda zorlansa da  Aboubakar ve Larin gibi ayakların devreye girmesiyle bu zorluklar aşılıyor. Bundan sonra da Beşiktaş'ın bu ligde yenemeyeceği takım yok. Yeter ki Beşiktaş bu görüntüde devam etsin, bu futbolunu ve ekip ruhunu göstersin. Eğer hakemlerden bir sıkıntı doğmazsa, hakem hatalarına kurban gitmezse veya Sergen hoca çok büyük hatalar yapmazsa Beşiktaş sezon sonuna kadar şampiyonluğun en büyük adayıdır." 

"PUAN FARKINI AÇAMAMASININ NEDENİ..."

"Şuna da değinmek gerekiyor; Beşiktaş'ın ligin en iyi takımı olarak puan farkını açması lazımdı. Ama ligin en az 10 takımın zayıf olması nedeniyle Galatasaray, Fenerbahçe de maçlarını kazanıp seri yakalayabiliyor. Hatta Trabzonspor da son yakaladığı seriyle yukarıya iyice yaklaştı. Beşiktaş'ın çok iyi oynaması bu yüzden de öne çıkmıyor. Ama ben yine de ligin bundan sonra ki periyodunda Beşiktaş'ın bu futbolunu sürdürüp arayı açarak gideceğini düşünüyorum." 

"BEŞİKTAŞ'IN İYİ BİR KADROSU VAR"

"Genel hakim olan fikir gibi Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu olmadığını düşünmüyorum. Sergen hoca çok başarılı, ancak şu anki kadro iyi bir kadro. Transferler de iyi oldu. İyi olmayan bir futbolcu grubunu yukarıya çekmek çok zordur. Hepsi birbiriyle çok iyi anlaşıyor. İyi bir ekip oldular. Birbirlerini sevdiler ve sahada da yardımlaşmaları mükemmel."

"EN BÜYÜK HANDİKAP HAKEMLER"

"Beşiktaş'ın bu yoldaki en büyük handikaplarının başında hakemler geliyor. Yıllardır hep söylendiği gibi; lig dizayn edilmesi gibi bir durum olmazsa hakem oyunlarına kurban gitmezse Beşiktaş bu ligi rahatlıkla götürür. Ayrıca kendi içinde de yaşayabileceği sorunlar oluyor. Zaman zaman Sergen hocanın da başkan Ahmet Nur Çebi ve yönetimin de bazı çıkışları oluyor. Bunlara da dikkat ederlerse, kendi içlerinde problemler yaşamazlarsa yola sorunsuz devam ederler." 

"JOSEF DE SOUZA SAHADA OLDUKTAN SONRA..."

Josef de Souza çok önemli, çok iyi bir futbolcu. Eğer uzun süreli bir sakatlık ya da takımdan ayrı kalma durumu yaşamazsa Beşiktaş saha içinde de çok handikap yaşamaz. Hele Atiba'nın da iyi olup desteğini aldığı zaman, Beşiktaş bu ikiliyle yenilmesi çok zor. İlerideki golcüler Aboubakar, Larin ve Cenk Tosun'u da düşününce Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayıdır. Josef-Atiba ikilisi sahada olduğu sürece Beşiktaş'ın yenilmesi ve puan kaybetmesi çok zor.

Duhuliye / ÖZEL RÖPORTAJ