Juventus’un önde gelen gazetecilerinden Romeo Agresti,genç orta saha oyuncusunun güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirdi.
Beşiktaş’ın Juventus’tan kadrosuna kattığı Fabio Miretti hakkında dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Gazeteci Mustafa Karataş, Juventus’un önemli gazetecilerinden Romeo Agresti’ye Miretti hakkında merak edilenleri sordu.
Agresti, Miretti’nin Juventus altyapısından yetiştiğini ve siyah-beyazlı formayla 100’ün üzerinde maça çıktığını belirterek genç oyuncunun belirli bir kazanma kültürüne sahip olduğunu ifade etti.
Romeo Agresti, “Miretti kesinlikle iyi bir oyuncu. Juventus formasıyla 100’den fazla maça çıktı ve Juve altyapısından yetişti; dolayısıyla belirli bir winner mentalitesine de sahip, çünkü genç seviyelerde bile çok şey kazandı.” dedi.
Miretti’nin Genoa’daki kiralık döneminin ardından kariyerinde önemli bir sıçrama yapmasının beklendiğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Agresti, Juventus’un geçen sezon genç futbolcudan daha büyük bir çıkış beklediğini söyledi.
Agresti, “Problem şu. İnsanlar onun Genoa’daki kiralık döneminin ardından bir üst seviyeye adım atabileceğini düşündü ancak bu gerçekleşmedi. Juventus’un planlarında geçen sezon, onun kalitesinde o kesin sıçramayı yapacağı ve ‘tamam, Miretti artık bir ilk 11 oyuncusu’ dedirteceği yıl olmalıydı. Bu gerçekleşmedi ve nitekim bu durum söz konusu değerlendirmelere ve onun Beşiktaş’a gönderilmesine yol açtı.” ifadelerini kullandı.
Miretti’nin güçlü yönlerine de değinen Agresti, genç futbolcunun özellikle boş alanlara yaptığı koşular, dikine pasları ve teknik kapasitesiyle öne çıktığını belirtti.
Agresti, “Bana göre Miretti kaliteli bir orta saha; boş alanlara koşu yapmakta başarılı, dikine pasları çok iyi gören ve teknik açıdan yetenekli bir oyuncu. Sorun şu ki, şu an için çok az gol atıyor ve çok az asist yapıyor. Genel olarak çok fazla pozisyon harcıyor ve yeterince gol tehdidi oluşturamıyor.” dedi.
Miretti’nin Beşiktaş’ta yeniden çıkış yakalayabileceğini belirten Romeo Agresti, bunda Teknik Direktör Vincenzo Italiano’nun rolünün önemli olabileceğini söyledi.
“Ancak Vincenzo Italiano’nun taktiksel tarzını bildiğim için, onun adına önemli bir oyuncu haline gelebileceğine inanıyorum. Italiano’nun onunla biraz çalışması gerekecek ve Miretti’nin de özgüvenini yeniden kazanması lazım; fakat kesinlikle iyi bir oyuncu ve genç olmasına rağmen şimdiden ciddi bir deneyime sahip.”
Agresti, Miretti’nin artıları ve eksileri konusunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:
“Özetle güçlü yönleri kalitesi ve tekniği. Zayıf yönleri ise kale önünde bitirici içgüdüden yoksun olması, az asist üretmesi ve çoğu zaman karakter/liderlik eksikliği göstermesi.”
Duhuliye.com
www.duhuliye.com
Sosyal medyada bizi takip etmeyi unutmayın!
twitter - instagram - youtube - tiktok - facebook
Duhuliye | Beşiktaş'ın Kalbi | © 2026
YORUMLAR (39)
Miretti, Juventus için yetersiz görülebilir, Pirlo da zamanında İnter için yetersiz görüldü, gelişme gösteremedi dendi ve satıldı, sonrası malum. zaten Juventusta banko oynayan alt yapı topçusunu Rwal Madrid de alamaz. Aidiyet vb işlerden ötürü.
Yani habere göre ilk 11 oyuncusu değil o zaman bizde işi ne arkadaş biz milletin oynatmadığı ilk 11 e alamadığı topçuları oynatan kulüpmüyuz.
Bu adamın Hadiahmetoviç'ten fazlası yok sadece yaşı eksik.
bize lazım olan özellikler oyuncuda eksik olan özelliklermiş :)
O patlamayı yapsaydı zaten bugün Beşiktaş’a gelmezdi. Yeteneği, tekniği, fizik gücü, kalitesi tartışılmaz ve yaşı da genç. Bu adam bizde çok iş yapacak.
Ya yıllardır Necip' ten kurtulma duası edip kurtulduktan sonra Juventus'un Necibini almak gerçekten akıl tutulması
Oğuzhan Özyakup yeniden Beşiktaş'ta yani. Şenol hoca onu maestro yapmıştı, Italiano da Miretti'yi yapacaktır
Miretti'ye hayır demiyorum ama bize ceza sahası önünde başarılı olacak oyuncu lazım. Eksi yönü ceza sahasında yakınında oynamayı beceremeyen olan oyuncu bizde çoktu zaten...
Bu yönetimi ve futbolcu izleme komitesini sevsinler. Zaten bizim de sorunumuz takımda bir sürü şut atamama ve gol atamama özürlüsü sözüm ona topçu var. Miretti de onlara dahil olmuş oldu böylece. Takıma bu anlamda katkı veremeyecek adamı niye transfer ediyorsunuz be kardeşim.
Miretti Beşiktaş'ta orta sahaya ekstra bir adam. Yani çok fazla birşey beklemeyin. Orta saha rotasyonuna bir adam alındı. Bu kadar.
Ensert Pokunu yesinler senin bakalım et mi tavuk mu göreceğiz İtalya'da buna 10 mly Euro ve 2 mly Euro maaş veren çıkmadı sanırım
biz yaparsın kartalım, koçum der onu havaya sokarız ve lider zorla yaparız
Juventus 5 senedir takımı oturtamadı. Aynı bjk gibi. Böyle takımlarda böyle futbolcular çıkar ve cevher olduğunu ispat eder. Kaldı ki ŞAMPİYONLAR LİGİ tecrübesi de var.
Takımdan umutsuz olmayın,iyi olacağız biraz köstek değilde destek olsanız taraftar olarakkkkkk
Umarım geçen seneki Kristjan Asllani gibi olmaz . Oda çok yetenekli bir orta saha oyuncusu diye kiralandı. Ama istenilen performansı gösteremedi. İnşallah teknik direktörler beraber iyi bir performans gösterir. Beşiktaşımıza hayırlı uğurlu olsun...
Çok büyüksün beşiktaşım. Yorumlarda Beşiktaşlıdan çok RENKLİLER geziyor. Kuduruyorlar bu sene yapılan transferlere. Hazmedemeyene soda var. İçi mideye şişesini de nereye kullanacağını biliyorsun.....
Olum boş alana koşu yapıyo diye 15 milyona adam mı alınır? Gol/asist yok diyosun defansı şöyle böyle diyosun eee? Sonuç? Sana ben soruyorum? Sen bana niye soruyon ki? Ya sen sallıyon ya yönetim para saçıyo. Oynasın bi görelim bakalım. Umarım harkia bir performas sergiler de işimize yarar. Genç daha belki satarız. Elimizde patlamasın da.
Tekrar kaosa girelim mutsuzluktan mutluluk duyalım diye dua edenler hadı depresyonunuzuda alıp başka kapıya gidin bu yıl çok iyiyiz
Juventus'ta olmayan Beşiktaş'ta da olmaz. Arsenal'de olan bile Beşiktaş'ta olmuyorken Miretti neden olsun? Bomboş transfer. Musrati kazanılsa daha isabetli olurdu. Adalı, eski yönetimlerin transferleriyle başarıya ulaştı denmesin diye onların aldıkları oyuncuları gönderip bu transferleri yapıyor ama daha isabet sağladığı görülmedi. Görülemez de. Çünkü niyet hayır değil. Niyet hayır olmayınca akibet de hayır olmuyor. 50 tane oyuncu aldın ne Rafa'nın ne Gedson'un ne de Masuaku'nun boşluğu dolmuyor. Halbuki bunlar dursaydı da yanına kaliteli oyuncular katsaydın hem Beşiktaş kazanırdı hem sen kazanırdın.
italya da neredeyse her 3 kisiden birisi juve taraftari yani kolay degil orda ilk onbir oynamak üstelik alt yapidan gelmis fizik boy yani Besiktas cok iyi bir orta saha oyuncusu aldi isiran tempoyu düsürmeyen takima bir alissin genis alternatifli kadro kupa getirir giren cikani arartmaz takim devamli yüksek tempoda oynamak zorunda bu kadro öyle bir kadro
Adam mala anlatır gibi anlatmış ama bizim cahil futbol fukarası bir kısım taraftar ama ucuza aldık ama bonservisi zorunlu değil falan deyip hala daha pohpohlamaya uğraşıyor. Lan en ihtiyacımız olan bölgede hiç bir işe yaramayan bir futbolcu. Bedava olsa nolur? Italya liginde maça çıktı diye övünüp futbolcu transfer ettiler ya. Komediden başka bir şey değil
Juventus winner bir takım değil bir kere 6 senede sadece 1 tane İtalya kupası var benim anlamadığım gol asist yok diyor defansı da zayıfmış ne yapıyormuş bu çocuk da 15 milyona aldık
Gol asist yapamıyor diyor bizim cahiller de 10 numara oynasın diyor bu cehaletle hiçbir cacık olmaz beşikyaştan gedson gibi adamın yerine 100 milyon harcadık Orkun miretti Ndidi aslani filan hepsini topla gedson etmez
@Erciyes Kartalı sen orkunla gedsounu ayni kareye yazdin ya futbol izleme lütfrn basket falan tam sana göre olabilir
Serdal Adali dünya para harciyor takim geri gidiyor bu nedir arkadas. Hayatimda böyle baskan görmedim. Anc ucuz olacak diye cal cöp ne varsa topluyordu , Serdal adali basip aliyor parayi , basari yok ama bakalim istifa ederse bu yükü kim nasil kaldiracak
E bu necip’in genç halini anlatıyor bize
Bize de asisti ve golu olan orta saha gerekli bu cocuk bu değerlendirmeye göre bunları karşılamıyor
yani bal yapmayan bir arı daha mı
@yani bal yapmay aynen biz de zaten üretemiyoruz tam bizlik işte italiona da böyle futbol seviyor başka taktik yok pres ön alan VS İtalyan ın fatih terimi
Bizim takımın ihtiyacı olacak özellikleri oyuncu da eksikmiş. O zaman niz bunu niye aldık.
Yani tam beşiktaş oyuncusu. Yine bal yapmayan arı.
Aslani yada Demirege den hiç bir farkı yok zayıf güçsüz çok gereksiz bir transfer çok bize joseph de souza gibi adam lazım