Faik Gürses'in açıklamaları şöyle:

"SERGEN HOCANIN AÇIKLAMALARINA ÜZÜLDÜM"

"Sergen hocanın maç sonu açıklamasını dinlerken üzüldüm. Oynarken 3 pozisyon sonrasını hesaplayan kurnaz bir futbolcu olan ve teknik direktörlük yaşamında kısa sürede büyük başarılar elde eden Sergen Yalçın'ın bu kadronun üzerine daha fazla ve yeni bir oyuncu grubu ile çalışmasına rağmen 'Bundan önceki sorumluluk benim ama bunun sorumluluğunu almıyorum' demesini açıkçası ben yadırgadım. Geçtiğimiz hafta da Beşiktaş'ın 2 stoperinin sürekli rakip yarı alanda bulunmasının takımın başına büyük bela açacağını söylemiştim. Alanyaspor maçında da Beşiktaş'ın savunması kabak gibi açıldı."

"BEŞİKTAŞ BU SİSTEMDEN VAZGEÇMELİ" 

"Kenardan bunu seyretmenin anlamı yok. Beşiktaş'ın bu senaryodan, bu sistemden vazgeçmesi lazım. Sarkık bir libero ile Ersin'in önünü garanti altına alabilirler demiştim ancak bu olmadı. Alanyaspor'un ilk golünde Vida ve Welinton'un baş kahramanı olduğu stoper felaketi de golü getirdi. Hem teknik direktör yanlışları hem de oyuncuların yılgınlığı Beşiktaş'ın başına bu felaketi açtı." 

"KADRO DIŞI KARARLARI GELEBİLİR"

"Trabzonspor kazanırsa şimdi fark 13'e çıkacak. Tabii futbolda çıkmayan candan umut kesilmez. Ama Beşiktaş'ta bazı futbolcularla teknik direktörün arası iyi değil. Hele bu açıklamadan sonra futbolcuya 'Suçlu sensin' dersen futbolcu da teknik direktörüne karşı cephe alır. Dolayısıyla birkaç futbolcunun bu kötü gidişin ardından kadro dışı kalması söz konusu. İsimleri bilemem ama yönetimle Sergen Yalçın bir toplantı yapacak ve bazı kararlar alacak. Geçen sene bilinen hırslı takımın yerinde yeller esiyor. Eskisi gibi kontratak yapılmadığı gibi olgun atak da yapılamıyor. Beşiktaş adına üzüldüm, camia adına üzüldüm, yönetim adına üzüldüm, teknik direktör Sergen Yalçın kardeşim adına üzüldüm."

"BAŞKA TEKNİK DİREKTÖR OLSA..."

"Bu kötü gidişin yerinde başka bir teknik direktör olsaydı çoktan istifaya davet edilmiş ve gitmişti. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ta sonsuz kredisi var. Yoktan var edilen 2 kupa onun kredisini daha da artırıyor. İyi günde Sergen hocanın yanında olanlar, ben dahil, kötü günde de onun nasıl bir çıkış yolu bulacağını beklerken onun yanında olmamız lazım." 

"SERGEN HOCA DA KENDİNİ SORGULAMALI"

"Yönetimle Sergen hoca ile toplantı yapacak. Hem Ajax'la hem Dortmund'la yapılacak maçlarda ben bir şey beklemiyorum, o nedenle hocayı bunlar üzerinden yıpratmamak lazım. Ancak Şampiyonlar Ligi'nin bir an önce bitip lige odaklanılması gerekiyor. Eğer Beşiktaş seneye Avrupa kupalarına katılamazsa büyük hayal kırıklığı olur. Sergen Yalçın var oldukça benim böyle bir şey söylemem yersiz. Ancak hoca da 'Ben nerede yanlış yapıyorum?' sorusunu da kendi içinde sormalı."

Duhuliye.com / ÖZEL RÖPORTAJ