Serdar Sarıdağ, Alanyaspor ile oynanacak maç öncesi önemli açıklamalar yaparken, Sergen Yalçın'ın radikal kararlar almaya hazırlandığını ifade etti. İşte Sarıdağ'ın açıklamaları: 

'OYUN TERCİHİNDE FARKLILIKLAR OLABİLİR'

Şu ana kadar olan milli aralardan çok iyi çıkamadı. Burada bence bu dönüşte radikal değişimler olacağı için işe yarayacak gibi. Sistemde taktikte oyuncu tercihlerinde radikal değişiklikler olacak. Trabzonspor maçından sonra da Sergen Yalçın dile getirdi. Kadro ve oyun tercihlerinden farklılıklar bekliyorum.

'ESKİ WELİNTON'UN YERİNDE YELLER ESİYOR'

Sezon başındaki darbeye bağlı sakatlıklar birçok oyuncuyu geriye götürdü. Bunlardan biri de Welinton... Brezilyalı oyuncu geçen sene biraz daha önde defansif orta saha oyuncularına yakın oyun anlayışının yerinde yeller esiyor. Bunun da nedeni sakatlık. Stoper için maç eksikiği çok önemli. Forvet girer atar ama stoper için olmazsa olmaz maç temposudur. 

PJANİC, 10 NUMARAYA MI GEÇİYOR?

Buralarda farklı tercihgler olabilir. Alex'le ilgili farklı tercihler olabilir. Atiba ve Josef önlerinde Pjanic'i görebiliriz. 

'OFANSİF ORTA SAHA SIKINTISI HEP VAR'

Kadronun daha geniş olması bazı farklılıkları getirdi. Geçen sezon Atiba ve Josef vardı. İki tane 6 numarayı 8 gibi kullanıyordu. Fakat bunların önünde form grafiği düşük oyuncular vardı. Bu sene daha kaliteli isimler var ama olmadı. Hocanın ofansif orta saha isteği hep vardı. Pjanic, Alex ve Salih'ten bir türlü olmadı. Fakat ofansif orta saha sıkıntısı Sergen hoca geldiğinden beri var. 

'ABOUBAKAR VE CENK TARSI OYUNCU LAZIM'

Michy Batshuayi'de de düşüklük var. Galatasaray derbisinde pas tercihleri, yaptığı hatalar var. Bir Aboubakar ya da Cenk Tosun tarzı oyuncu eksikliği yaşanıyor. Batshuayi ilk haftalardaki görüntüsünden çok uzak.

Duhuliye.com