İlk 45’te Beşiktaş, sadece Valerien Ismael usulü hücum preste iyiydi, o da devrenin tamamında değil, son 20 dakikasında. Bu etkili presin de etkisiyle Giresunspor’un Beşiktaş yarı sahasındaki isabetli pas oranı yüzde 57’de kaldı. Lakin Valerien hoca, karşı presi rakip ceza alanına yakın yerlerde kestirmeden gole gitmek için yaptırmayı hedefleyen bir teknik direktör. Bu açıdan bakınca Beşiktaş’ın ilk yarıdaki gol girişimleri hem nitelik hem de nicelik açısından yeterli değildi: Ghezzal 44’te uzaktan müthiş bir şut çıkardı, bir de 18’de Batshuayi’nin dönerek attığı etkili beklenmedik şut vardı. Yani ilk yarıda Beşiktaş oyun sisteminden çok oyuncuların bir anda konuşturduğu bireysel yetenekleri ile iki ciddi tehlike oluşturdu.

Final paslarının kalitesi...

Maçta ikinci yarıda özellikle Pjaniç ve N’Koudou girdikten sonra Beşiktaş kolektif açıdan daha etkili olmaya başladı. Lakin bu kez de final paslarının kalitesi yetmedi: 71’de Beşiktaş, 12 orta denemişti ve hiçbiri isabetli değildi. Bu formasyonun ideal gol girişimi biçimi ortalar değil yerden seri paslar. Orta tercihten çok zorunluluktan yapılıyor. Bu açıdan Hakan Keleş hocayı da tebrik etmek gerek, Giresunspor merkezi çok iyi kapattı. Güven girdikten sonra oyunun son bölümünde Beşiktaş baskısını iyice arttırdı, Giresunspor çok iyi direndi.

Gedson gelince...

Karşılaşmanın sona kalmaması, başından itibaren bu formasyonda daha etkili oynayabilmek için Beşiktaş’ın özellikle hücuma daha etkili katılabilen savunmacılara, sonrasında da Ghezzal’ın kalitesine daha efektif şekilde ayak uydurabilecek daha kaliteli ofansif oyunculara ihtiyacı var. Gedson gelince orta saha zaten otomatikman bir üst kaliteye yükselecek.

Ali ECE / Fanatik