Son olarak Ergezen'in geçmişte Beşiktaş Kulübü, taraftarı ve Ahmet Nur Çebi ile ilgili hakaret içeren tweetleri gündeme bomba gibi düştü.

Futbol ve Transferden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları da sorunun kaynağı olarak menajer Necdet Ergezen'i göstermiş, kendisi hakkında "Futbolcumuzun menajeri olduğunu iddia eden Necdet Ergezen'in hiçbir etiğe uygun olmayan şekilde yaptığı açıklamalar tamamen asılsızdır. Kulübümüzü temsilen kimse kendisi ile görüşme gerçekleştirmemiştir. Yaptığı açıklamalar futbolcumuz Dorukhan'ı da zor durumda bırakmış, genç bir futbolcuyu kişisel reklamı uğruna kamuoyunun önünde zor durumda bırakmıştır.

Futbol ekonomisi dünya genelinde sıkıntılı bir durumdayken, Kulübümüzün de ekonomik durumu herkesin malumuyken; kamuoyuna açıklama yaparak bir baskı düzeni yaratıp asırlık çınar Kulübümüze kontrat dayatmaya çalışmak ancak eski düzenin sürdüğüne inanan bir menajerin yapacağı iştir.

Kendileri bu durumu alışkanlık haline getirmiş ve sistemi bu şekilde kurmuş olsa da bizim böyle bir çalışma sistemimiz olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Beşiktaş Kulübü'nden Erdal Torunoğulları imzasıyla yayınlanan açıklamada Necdet Ergezen ve kulübün hiçbir temasının bulunmadığı söylense de, Beşiktaş Kulübü ve menajer Necdet Ergezen arasında, üstelik Ahmet Nur Çebi yönetiminin döneminde yapılan bir anlaşma dikkat çekiyor.

2019 yılı Ekim ayı itibariyle Beşiktaş'ta göreve başlayan Ahmet Nur Çebi ve ekibi ilk önemli projelerinden birini Hollanda Ligi takımlarından Fortuna Sittard ile imzaladı.


Avrupa’da yaşayan Türk kökenli genç yetenekleri keşfetmek amacıyla imzalanan bu anlaşmada işbirliği yaptığımız Fortuna Sittard'ın hikayesi ise dikkat çekici. Fortuna Sittard'ı Hollanda 2. liginden düşmek üzereyken ve iflasın eşiğindeyken satın alan Işıtan Gün, Ünal Aysal döneminde Galatasaray'da da görev almış bir futbol insanı. Işıtan Gün'ün kulübün futbol yapılanmasının başına getirdiği isim ise bir başka Türk futbol insanı Ogan Tarhan. Ogan Tarhan'ın ayrıca futbol yapılanmasını yönettiği Fortuna Sittard'ın aynı zamanda ortağı olduğu biliniyor.

Kulübü iflasın eşiğinden alıp yeniden Hollanda Eredivise'ye çıkaran Ogan Tarhan'ın ortağı ise Dorukhan Toköz'ün menajeri, yönetimin "en ufak temasımız olmamıştır" deyip tanımadığını belirttiği Necdet Ergezen.

Beşiktaş yönetiminin Fortuna Sittard ile imzalanan işbirliği anlaşması döneminde Necdet Ergezen faktöründen haberdar olup olmadığı ise merak konusu.

Duhuliye.com ÖZEL HABER