Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamalarını değerlendirdi. Sözlerinin anlamsız olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay bu karar sürecine kendilerinin de dahil edilmesi gerektiğini savundu. Rıza Çalımbay son günlerde gündeme gelen "Küme Düşme" tartışmaları için de fikrini söyledi.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'ın açıklamaları şu şekilde:

Sözlerim anlamsız...

"Bu açıklamalar için söyleyecek bir şey yok. Bizim söylediğimiz şeyler bir anlam ifade etmedi. Bizler bu işin bir parçasıyız. Oyuncuların da görüşü alınmalıydı. Orada bir Şenol Güneş var. Şenol Güneş bizleri bir araya getirebilirdi. Bizim dediğimizi yapmayabilirlerdi ancak bir görüş alınabilirdi."

Rıza Çalımbay'ın keşkesi!

Rıza Çalımbay, oyuncularının en büyük korkusunun deplasman maçları olduğunu söyledi:

"Şu anda bütün oyuncular demoralize oldu. Oyuncular korkuyor. Biz daha birebir mücadelelere başlamadık. Hazırlık maçı da oynamamız lazım. Bunlar daha güzel planlanabilirdi. Biz bekliyoruz ve yapacağımız bir şey yok. Bizler de oynamak istiyourz. Ligimiz bitsin istiyoruz ancak bunun zamanı çok önemli. Bizim için en büyük sıkıntı deplasmanlar. Oralarda dikkatli olmalıyız. Keşke bu maçlar tek şehirde oynansaydı. Bütün oyuncular deplasmanı düşünüyor. Maçlara nasıl gideceğiz? Uçaklar çalışacak mı? Şu anda yapacak bir şey yok. Umarım ters bir şey olmaz. Bir risk olduğu için bu kadar tedbir alınıyor. Riskli bir iş yapıyoruz."

Kalecilerimize virüs bulaşırsa ne yapacağız?

Rıza Çalımbay, TFF Başkanı Nihat Özdemir'İn "Pozitif vakaları ayırıp yolumuza devam edeceğiz." açıklamasını değerlendirdi:

"Benim 2 tane en iyi oyuncum sakatlandı. Hakan Arslan ve Erdoğan sakatlandı. Bu bizim için büyük bir dezavantaj çünkü geniş bir kadroya sahip değiliz. Biz daha topla çalışmalara başlamadık. İnsanlara "Evde Hayat Var" diyorlar ancak bizimkisi öyle değil. Verilen karara göre devam edeceğiz. Oyuncular psikolojik olarak zor durumdaysa Hakan Ünsal'ın bunu çıkıp bunları anlatması lazım. Antrenörler Birliği'nin açıklama yapması lazım. Biz ligi oynamak istiyoruz ancak zamanında oynamak istiyoruz. Biz elimizden geleni yapacağız. Senin en iyi oyuncularına bir şey olursa ne olacak? Bizim 3 kalecimiz var. Kalecilerimize virüs bulaşırsa ne yapacağız? Hakan ve Erdoğan'ın olmaması bizim için bir güç kaybı."

Kimsenin düşmesini istemem!

Rıza Çalımbay son olarak TFF'nin açık kapı bıraktığı "Küme Düşme" konusunu ve isimleri Galatasaray dahil birçok kulüple anılan Mert Hakan ve Emre Kılınç'ın transfer süreçlerini değerlendirdi:

"TFF kendisi düşündü ve bir karar verdi. Ben hiçbir takımın böyle bir süreçte düşmesini istemem. Küme düşme kaldırılırsa bence şampiyonluk için 4 takım play-off oynasın. Böyle bir durumda lig formatı gereksiz oluyor."

Mert Hakan ve Emre Kılınç gidebilir!

"Mert Hakan ile Emre Kılınç gidebilir. Sezon sonunda bpşa çıkıyorlar. Hangi kulübe giderler bilmiyorum ancak bizim onlardan beklentimiz var. Kalan 8 maçta iyi performans göstermeleri lazım."