Futbol

Kalede Pancu vardı, şimdi umut Solskjaer'de...

2005'te kaleye geçen Pancu’nun kahramanlığı hâlâ hafızalarda. Beşiktaş, yıllar sonra bir kez daha Kadıköy’de tarih yazmak istiyor.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşı karşıya gelmeye hazırlanırken, futbolseverlerin hafızasında 2004-2005 sezonuna ait unutulmaz bir derbi yeniden canlanıyor.


17 Nisan 2005’te oynanan karşılaşmada, Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba’nın kırmızı kart görmesi sonrası değişiklik hakkı kalmayan siyah-beyazlılar, kaleye Rumen futbolcu Daniel Gabriel Pancu’yu geçirmişti. Uzatma dakikalarını da kapsayan yaklaşık 18 dakikalık sürede kaleyi koruyan Pancu, yediği penaltı golüne rağmen Beşiktaş’ın 4-3’lük galibiyetinde kilit rol oynamış, o unutulmaz performansı sonrasında “Kaleci Pancu” tişörtleriyle anılmıştı.

Bu hafta oynanacak kritik derbi öncesi Beşiktaş, bir kez daha sürpriz bir başarıya imza atmak istiyor. 

duhuliye.com

HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..

{ "vars": { "account": "GTM-T3XXFJ6" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }