Kulübün resmi internet sayfasından yapılan bilgilendirme şu şekilde:

"Yeni sezon hazırlıklarına 8-11 Temmuz tarihleri arasında Riva'da yaptığı antrenmanlarla başlayan ve ilk etap kamp çalışmalarını 13-21 Temmuz tarihleri arasında Riva’da yapan Futbol Takımımız, ikinci etap kamp çalışmalarını gerçekleştirmek üzere Avusturya'nın Saalfelden Kasabası'na ulaştı.

Futbol Takımımız, Riva'da 19 antrenman gerçekleştirirken, 2 de hazırlık maçı oynadı.

Ayrıca futbolcularımızın Laktat testi ile performansları belirlenirken, kilo ve yağ ölçümleri de gerçekleştirildi.

Buna göre; 1. etap kamp çalışmalarında fiziksel ve taktiksel antrenmanlar yapıldı. Bu antrenmanlarda; dayanıklılık, koordinasyon, kuvvet çalışmalarıyla birlikte taktiksel hazırlıklar yer aldı. Yapılan fiziksel kapasite testleriyle birlikte oyuncularımızın kapasiteleri belirlendi.

Teknik heyetimiz tarafından fiziksel antrenmanlar; futbolcularımızın bireysel ihtiyaçlarına, kapasitelerine göre planlanıyor. Bu tespitler sonucunda fiziksel ve taktiksel antrenmanlar oyuncularımızın hem bireysel gelişimlerine hem de takıma sağlayacakları katkıya pozitif değer katıyor. Bu çalışmalara sezon içerisinde de devam edilecek.

Ayrıca tüm taktiksel antrenmanlar gerçek zamanlı olarak takip ediliyor. Bu sayede antrenman esnasında oyuncularımıza binen antrenman yükü de izleniyor. Yine tüm antrenmanlar video kayıt sistemiyle kaydedilerek, antrenman analizleri yapılıyor.

İkinci etap hazırlıklarında da tüm antrenmanlar aynı şekilde gerçek zamanlı veri takibiyle izleniyor olacak. Bu sayede futbolcularımızın ihtiyaçlarına göre bireysel antrenmanlar planlanacak.

Hazırlık maçlarımızın tümünde gerçek zamanlı veri takibi sistemi kullanılacak ve teknik heyetimiz maçları analiz etmeyi sürdürecek.

Oyuncularımızın antrenmanlar esnasındaki adaptasyonu, konsantrasyonu ve isteği teknik ekibimiz tarafından mental (zihinsel) açılardan değerlendirilecek."