20 Ekim 2019 tarihinde yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da göreve gelen Beşiktaş yönetiminin birkaç ay önce Beşiktaş İletişim Direktörlüğü görevine getirdiği Buğra Kaan Süer’in 09/04/2020 Perşembe akşamı saat 18.45’te kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı “Kulübün markası Haber1903 ile yıllarca yayın yapıp, gazeteciliği bir şantaj ve güç unsuru olarak kullanan, kişisel kazanç sağlayan Duhuliye adlı siteye taraftarımızın itibar etmemesini diliyor ve kulübümüzün menfaati için elimizden geleni yapacağımızı özellikle belirtiyorum.” ifadelerinden, korkarız ki BJK Derneği Başkanı sayın Ahmet Nur Çebi ve BJK Futbol A.Ş Başkanı sayın Erdal Torunoğulları’nın bilgisi yoktur.

Yıllar boyunca Haber1903 ve Duhuliye adlı haber sitelerimizde Sayın Ahmet Nur Çebi ve Sayın Erdal Torunoğulları sitemize defalarca kez özel röportaj ve beyanat vermiş, bu demeçler objektif ve ilkeli yayıncılık esasıyla Beşiktaş taraftarına en doğru şekilde ulaştırılmıştır. 

Kulübümüzde İletişim Direktörlüğü görevine yeni başlayan, bu genç arkadaşımız kulübümüzün politikalarını bilmeden, diplomasi dilinden yoksun bir biçimde şahsi hesabından 116 Yıllık tarihi olan Beşiktaş JK Kurumu adına (!) sitemiz aleyhine yapmış olduğu iftira, hakaret ve itibarsızlaştırma girişimi karşısında şahsı adına kişisel ve kurumsal olarak hakkında hukuki işlemlere başlayacağımızı Beşiktaş taraftarına ve spor kamuoyuna bildiririz.

Ayrıca Beşiktaş camiasını tanımadığını sandığımız bu genç arkadaşa şunu da sormak isteriz? BJK Derneği Başkanı sayın Ahmet Nur Çebi ve BJK Futbol A.Ş Derneği Başkanı Sayın Erdal Torunoğulları’nın defalarca sitemize beyanat verirken ne sitemizi, ne de şahsi olarak habercilik hizmeti sunan ekibimizi bir şantaj ve güç unsuru olarak mı görmüşleridir?

 Bu düşünce ve ifadesi ile SADECE sayın Ahmet Nur Çebi ve sayın Erdal Torunoğulları’nı zan altında bırakmamakta olup, sitemize 15 yıldır konuk olan, röportaj veren ve haberlerinin yer aldığı Beşiktaş camiasının içinde saygınlığı olan yüzlerce Beşiktaşlıya karşı da haddini aşmış olduğunun dikkat çekmek isteriz.

 Ve en önemlisi bir iletişim departmanı görevlisi olarak;
 Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. amir hükümlerine de aykırı şekilde yasaya muhalefet etmesinin yapmış olduğu görev ile nasıl bağdaştırılabileceğini de sorumlusu olduğu sayın Ahmet Nur Çebi, sayın Erdal Torunoğulları ve Yönetim Kurulu üyelerine karşı izah etmesi sanırız zorunlu hale gelmiştir.

Beşiktaş taraftarının gösterdiği itibar ve destekle 15 senedir Beşiktaş’a ilişkin en doğru haberleri sizlere ulaştıran Duhuliye.com hakkında hukuki haklarımızı arayacağımız gibi, söylenenlerin vicdani boyutunu ise siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

Duhuliye.com bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Beşiktaşlıların haber alma özgürlükleri birinci planda olup tarafsız ve ilkeli habercilik ilkelerini, her türlü şahsi menfaatin üzerinde tutmaya devam edeceğimizi ve ayrıca bu çirkin iftira, karalama kampanyası ve yayıncılığımıza karşı engelleme ve itibarsızlaştırma çabaları içinde bulunan şahıs hakkında şahsi ve kurumsal olarak hukuki işlemlere başlayacağımızı bildiririz.

Kamuoyuna saygılarımızla…

Duhuliye.com