İşte Tilev’in açıklamaları:

“BURADAN ŞAMPİYONLUK VERİLMEZ”

Baştan söyleyelim, Beşiktaş buradan şampiyonluğu vermez. Verirse buna hediye etmek denir. Beşiktaş sezon başında kendisinden beklenenin çok üzerinde bir noktada. Bu da bir Sergen Yalçın başarısıdır. Sergen Hoca elindeki oyuncu grubundan maksimum verimi alarak Beşiktaş’ı bu noktaya kadar getirdi. Ligin en iyi ve alternatifli kadrosu Fenerbahçe’de, sonra Galatasaray geliyor. Beşiktaş rakiplerinden çok daha mütevazı kadroyla ligin son 2 maçına lider giriyor. Buraya kadar getirdikleri başarıyı taçlandırmak için sahada neyi var neyi yoksa verecek bir Beşiktaş takımı göreceğiz.

“SON MAÇLAR SAHA DIŞINA DA TAŞACAK”  

Şampiyonluk yarışında son 6 maçımız var. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçları saha içinde olduğu kadar saha dışı faktörlerin de etkileyeceği maçlar. Bu maçların sonuçları birbirine bağlı. Lider olan takım Beşiktaş olduğu için yakalanmak istenen de Beşiktaş. Zirvede kalmak, zirveye çıkmaktan daha zor olacak. Yanlışlığını tartışmıyoruz ancak ben bu maçlarda rakiplere verilecek teşviklerin de olacağını düşünüyorum.  Saha içinde ve saha dışında bu son 6 maç her olasılığa gebe. Sergen Yalçın, Galatasaray maçı sonrası sessiz kalsa da Hatayspor maçı öncesi Ömer Erdoğan çok sivri açıklamalar yapmamış olsa dahi bir strateji belirledi ve bu öfkeden bir motivasyon çıkardı, Michael Jordan’ın “The Last Dance”inde gördüğümüz gibi. Muhakkak yine bir stratejisi olacaktır. Karagümrük ligin rahat, iyi futbol oynayan takımlarından bir tanesi. Beşiktaş’ın bu maçta Hatay ve Rize benzeri bir oyun ortaya koyması gerekiyor.

“TARAFTAR KIRILGANLIKTA HAKLI”

7-0’lık Hatayspor galibiyetinden sonra Beşiktaş şampiyon ilan edildi. Galatasaray derbisinde alınan mağlubiyet sonrası ise birden bire şampiyonluk gidiyor mu soruları sorulmaya başlandı. Bir maçta bu kadar değişim normal mi diyeceksiniz, Beşiktaş taraftarı bu kırılganlığı göstermekte haklı. Sakatlardan dolayı Beşiktaş’ın ne yazık ki hamle şansı kalmadı. Taraftar daralan kadroya güvenmediği için endişe ediyor. Benim oğlum Beşiktaşlı, üç kulübün kadrosunu da yazmış, “şuraya bak baba” diyor. Bu maçta Atiba yok, yerine muhtemelen Dorukhan Toköz oynayacak. Gökhan da sakatlandı. Galatasaray maçında oyuna sonradan giren oyuncular Dorukhan, Necip ve Rıdvan. Bu maçta da hamle şansı çok kısıtlı gözüküyor. Beşiktaşlıları en çok üzen bu.

“KARAGÜMRÜK’Ü YEN, MOTORA BİLETİNİ AL”

Beşiktaş’a şampiyonluk için iki maçta 4 puan yeterli. Karagümrük maçını kazanıp Göztepe deplasmanına beraberliği cebine koyarak giderse Beşiktaş için büyük bir avantaj olur. Göztepe ters bir takım. Karagümrük maçından beraberlik çıkarsa Göztepe’yi ligin son maçı da olsa “kesin yeneriz” diyemezsiniz. Kadıköy’de Fenerbahçe’yi yenip gittiklerini unutmayalım, büyük takımlara zorluk çıkarabilen bir ekip. Ayrıca Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir de ikincilik yarışı var. Beşiktaş kazanırsa rakiplerine şampiyonlukta psikolojik üstünlük sağlar, Şampiyonlar Ligi dolayısıyla ikincilik yarışı da önem kazanır. Beşiktaş Karagümrük’ü yenerse Beşiktaşlılar o çok sevdikleri tezahüratta söyledikleri motorları maviliklere sürmeye başlayacaklar. Beşiktaş Karagümrük’ü geçerse hepsi o motora biletlerini ayırtsınlar.

Doruk KOÇ / Duhuliye