Arda Kardeşler FIFA kokardı taşıyan hakemlerimizden. 1 Ocak 2020 tarihinde FIFA kokardını göğsüne takmıştı. Çok zorlu maçların altından kalkıp, ismini duyurarak ve kabul ettirerek FIFA hakemi olmuş bir isim değil.

Dönemin MHK’ları tarafından “proje isim” olarak vitrine çıkartılmıştı. Tahsili, İngilizcesi, fiziği, atletik özellikleri ve yaşı ile hakemlikte gelişmeye müsait bulunarak erken terfi ettirildi. Yaşının avantajıyla Avrupa arenasında öne çıkabileceği ön görüldü.

Geleceğe yatırım olsun, zamanla tecrübe kazandıkça önü açılır düşüncesiyle FIFA kokardı takıldı. Ama işler planlandığı gibi gitmedi. Kardeşler, kendisinden beklenen çıkışı yapamadı. Avrupa’da alt seviye maçlar dışında maç yönetemedi. Ülkemizde ise görev yaptığı, gergin ve sıkışık geçen tüm maçlarda vasat altında yönetimler sergiledi. Abisinin Trabzonspor’da oynuyor olması (Erce Kardeşler) dolayısıyla Trabzonspor maçlarına çıkamadı.

İyi sinyaller veremedi

Türkiye’de ve Avrupa’da beklenen başarısına ne kendisi ne de kendisinden ümitli olanlar şahitlik edebildiler. Bu hafta sonu oynanacak derbi, Kardeşler için ciddi bir sınav olacak.

Bugüne kadar aşamadığı eşikleri, bu kez aşabilecek mi göreceğiz. MHK’nın bu tercihinde kendince haklı gerekçeleri olabilir. Fakat performans olarak değerlendirdiğimde, benim açımdan bu tür zorlu maçlar için Kardeşler’i düşünmek, önemli riskler barındırıyor.

Daha önceki performansıyla, henüz bir derbinin altından kalkabilecek sinyalleri bizlere veremedi.

Deniz ÇOBAN / Fanatik