Süper Lig'de deplasmanda Kayserispor'u mağlup eden Sivasspor ardından çıktığı Galatasaray, Samsunspor, Gaziantep FK ve Antalyaspor karşılaşmalarını kazanamamıştı. Dün Beşiktaş'ı sahasında konuk eden Yiğidolar tek golle 3 puana uzandı. Maça hızlı başlayan kırmızı-beyazlılar henüz 6. dakikada Rey Manaj'ın uzaklardan attığı golle 1-0'lık üstünlüğü yakaladı. Ardından birçok fırsat yakalayan Sivas farkı artırmayı başaramadı

SKORU KORUMASINI BİLDİ

Sivasspor ikinci devrede daha çok skoru korumaya yönelik bir futbol sergiledi. Beşiktaş daha baskın görünürken kaleci Ali Şaşal pozisyonlarda başarılıydı. Karşılaşma sonunu da iyi oynayan Yiğidolar sahalarında Beşiktaş'ı 1-0'lık sonuçla mağlup ederek puanlarını 29'a çıkardılar. Beşiktaş 36 puanda kaldı. Sivassporlu futbolcular 90 dakika sonunda sevinçlerini taraftarlarla birlikte kutladılar. Karşılaşmanın bitiminde coşku doruğa çıktı.

REY MANAJ 11 OLDU

Sivasspor'un forveti Manaj gollerini sıralamaya devam ediyor. 26 yaşındaki forvet oyuncusu, Beşiktaş karşılaşmasını da boş geçmedi. Orta sahadan kazandığı top yeniden önüne geldi. Vuruşunda savunmadan seken topta Ersin hata yaptı. Arnavut yıldız bu sezon 11. golünü rakip ağlara göndermiş oldu. Kupada da 4 golü olan Manaj karşılaşma sonrasında "Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu. Burada Galatasaray'a yenilmemiştik. Beşiktaş'ı yenmeyi başardık" dedi.

ANTE REBIC GİRMEDİ

Beşiktaş, maçın başında yenik duruma düşmesine rağmen karşılaşmadan puan alamadan ayrıldı. Siyah-beyazlıların hücumda en tecrübeli oyuncularından Ante Rebic, teknik direktör Fernando Santos tarafından tercih edillmedi. 4 değişiklik yaptı, Rebic girmedi.

RASHICA ÇOK KAÇIRDI

Kartal'da karşılaşmanın etkili isimlerden biri Milot Rashica oldu. Kosovalı hücum oyuncusu, siyah-beyazlıların en çok deneyen ismiydi. 27 yaşındaki futbolcunun şut performansı beklenenin altında kaldı. Önemli pozisyonlarda çerçeveyi bulamadı. Takımının en iyisiydi.

UYGUN KIRMIZI GÖRDÜ

Yiğidolar'da teknik direktör Bülent Uygun mücadelenin son bölümünde çok sinirliydi. 5 dakika arayla iki sarı kart görerek 83'te tribüne gönderildi. Uygun, tribüne çıkması için kendisini uyaran 4. hakem Oğuzhan Çakır'ı itti. TFF görevlisine de tepki gösterdi.

4 DEĞİŞİKLİK YAPTI

Beşiktaş'ta teknik direktör Fernando Santos, Adana Demirspor maçı 11'inden 4 ismi değiştirerek Sivasspor karşısına çıktı. Cezalı Mert Günok'un yerine Ersin oynadı. Emrecan'ın yerine Colley görev yaptı. Tayfur'un yerine Salih Uçan, Semih'in yerine Ghezzal oynadı.

| Fotomaç