Fırat Günayer'in sözlerinden öne çıkan ifadeleri şöyle: 

"Beşiktaş açısından en sert oynanan derbi karşılaşmasıydı. Sahada kavga vardı. Çok temas vardı. Valerien İsmael'in istediği bir oyun oldu. İsmail Kartal buna karşılık veremedi. 6 ile 66'ya kadar Beşiktaş çok üstün oynadı. Hocanın ne oynayacağını çok net gördüğümüz bir maç oldu." 

"LARİN'E 'KAZMA' DİYORLARDI"

"Larin zaten hiçbir zaman çok üst düzey bir oyuncu değildi. Şampiyonluk sezonu dışında 'kazma' olarak nitelendiriliyordu. Şimdi de çok formsuz. Serdar da çok yüksek seviyelere gelebileceğini gösterdi. O potansiyel var." 
Ghezzal iyiydi, Emirhan iyiydi, Kenan, Rıdvan ortalama. Bir taraftar 6-7 iyi isim var. Diğer tarafta bu sayı daha az."

"BU GERGİNLİK ARAŞTIRILMALI"

"Son yıllarda gördüğüm en gereksiz gerginlik oldu. İddia yok. Öfkenin sebebi ne? Ben olsam inceletirim durumu. Sahaya parayı atanlar, kaç yıldır maça geliyorlar. Bu araştırılmalı.b Ben bu durumu fanatizmle açıklayamam. Sağlıklı bir taraftar bunu yapmaz. Sen bütün tempoyu düşürüyorsun."

"PRES YAPMAZSAN GHEZZAL DE OLSAN ÇIKARSIN"

İsmael diyor ki benim bir numaralı hücum silahım pres... Bu sistemde Ghezzal'i ben çıkarmam. Ama çok yoruldu ve o baskıyı yapmayan oyuncuyu istemiyor hoca. Orada önde basan oyuncu istiyor. Bu çok kolay bir oyun değil. 

"ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ"

"Tutturursan bu ligde bu atlet oyuna karşı çıkabilecek bir takım yok. Önünde duramazlar. Ama bunun için de deli gibi koşu mesafesi artmalı. Transferler tutmalı. Pjanic, Alex gibi isimlerin adının bile geçmemesi gerek."

Duhuliye.com