Beşiktaş, dün ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 3 gol buldu ve geriye düştüğü maçı kazanmayı bildi. Aslında siyah beyazlılar, ilk devreyi de 1-0 geride kapatmasına rağmen Kayserispor’a oranla daha baskın olan taraftı. Siyah beyazlılar, ilk yarıda Larin, Rıdvan ve Montero ile net fırsatları değerlendiremezken; Emirhan’ın gollük şutunda da kaleci Lung soluna gelen topu iyi çıkardı.

ATiBA ORTAYI ELE GEÇiRDi

Tartışmalı bir penaltı golüyle öne geçen ev sahibi Kayserispor, gömülü savunmayı kesinlikle iyi yapamıyor ve öne geçtiği maçlarda toplam 36 puan kaybettiler. Dün de oyunu kendi yarı sahasında kabullendikleri bölümlerde kalelerinde 3 gol gördüler. Hikmet Karaman ne yapsa bu soruna çare bulamadı. Öne geçmekte sorunları yok ama skoru koruyamıyorlar. Maç boyunca Atiba, orta sahada hem defansif hem de ofansif anlamda harika bir performans ortaya koyarken, maçın kahramanı 71’de oyuna girip 75 ve 78’inci dakikalarda 2 gole imza atan N’Koudou oldu.

ÇOK DEĞERLi GALiBiYET

Larin ve Batshuayi’nin yine silik bir görüntü ortaya koyduğu 70 dakikanın ardından İsmael, hücum hattında 3 değişikliğe birden giderek takımının ritmini ve enerjisini yükseltti. Dün Beşiktaş, Fransız teknik adamın istediği şekilde “direkt” oyunu tercih etti ve maç boyunca tempo-baskı-mücadele ile Kayserispor’a üstünlük kurdu. Orta alanda özellikle Josef gibi önemli bir maestronun yokluğunda Kayseri’de alınan 3 puan Fenerbahçe derbisi öncesinde değerli. Ancak siyah beyazlılar kart cezalısı durumuna düşen Rosier ve Montero’dan derbide faydalanamayacak. Beşiktaş’ta dün 11’de şans bulan genç Emirhan, zaman zaman iyi işlere imza attı. Serdar Saatçı da siyah beyazlıların yediği ikinci gol dışında hatasız bir futbol ortaya koydu.

Kaynak: Hürriyet