Siyah beyazlılar böylece 16. haftada oynanan Kayserispor maçından sonra ilk kez beyaz noktaya geldi.

Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş, Ankaragücü’nü konuk etti. Siyah beyazlılar henüz maçın 4. dakikasında bir penaltı kazandı. Oğuzhan Özyakup’a yapılan hareketin ardından VAR hakemi Özgür Yankaya’nın uyarısıyla Halis Özkahya beyaz noktayı gösterdi.

Nkoudou Korcan'ı geçemedi

Bu, siyah beyazlıların ligde 19 hafta sonra (17 maç) kazandığı ilk penaltı oldu. Ancak topun başına gelen Kevin Nkoudou, kaleci Korcan Çelikay’ı geçemedi. 

Son golü yine Nkoudou attı

Beşiktaş son olarak Süper Lig’in 16. haftasında Kayserispor ile deplasmanda oynadığı maçta 2 penaltı kazanmıştı. 3 Ocak 2021’de oynanan karşılaşmada Fırat Aydınus’un verdiği penaltılardan ilkini Bernard Mensah kaçırırken, ikincisini Nkoudou ağlara göndermişti.

Son 3 penaltıdan 2'si kaçtı

Öte yandan Beşiktaş, Süper Lig’de kazandığı son 3 penaltıdan 2’sini değerlendiremedi. Siyah beyazlılarda Kayseri maçında Mensah, Ankaragücü karşısında da Nkoudou penaltı kaçıran futbolcular olurken, tek golü de yine Kayseri maçında Nkoudou kaydetmişti. Bu sezon 8. kez penaltı kullanan Beşiktaş, bu atışların ikisinden yararlanamadı.

Siyah beyazlı yöneticiler daha önce yaptıkları açıklamalarda sık sık kendi lehlerine penaltı kararı verilmemesinden şikayet ediyordu. 

Kaynak: Ajansspor