Teknik direktör arayışlarını sürdüren Beşiktaş’ın, dünyaca ünlü İspanyol çalıştırıcı Ernesto Valverde için şartları zorlamaya hazırlandığı öne sürüldü.
Beşiktaş'ta teknik direktör arayışında rota dünyaca ünlü bir isme çevrildi.
Siyah beyazlı yönetim, bir süre takım çalıştırmayacağını açıklayan İspanyol teknik adam Ernesto Valverde için şartları zorlama kararı aldı. Başkanlık ve futbol yapılanması cephesinde yürütülen görüşmelerde, "zor ama imkânsız değil" düşüncesi var. Athletic Bilbao ile yakaladığı başarılar, Barcelona, Athletic Bilbao, Villarreal ve Olimpiakos tecrübeleriyle Avrupa futbolunun en saygın teknik adamları arasında gösterilen Valverde, siyah beyazlı yönetimin, yeniden yapılanma süreci için çok uygun görülüyor.
BİÇİLMİŞ KAFTAN
Athletic Bilbao'dan ayrılan Valverde, kısa süre önce yaptığı açıklamada dinlenmek istediğini ve bir süre teknik direktörlük yapmayı düşünmediğini söylemişti. Operasyonun önündeki en büyük engel olarak görülen bu duruma rağmen Beşiktaş yönetimi geri adım atmıyor.
Siyah beyazlıların Valverde'ye sadece teknik direktörlük teklif etmeyeceği, aynı zamanda kulübün futbol yapılanmasında söz sahibi olabileceği geniş kapsamlı bir proje sunacağı da gelen bilgiler arasında. Özellikle genç oyuncu gelişimi ve Beşiktaş'ın oyun sisteminin kalıcılaşması için tecrübeli hocanın biçilmiş kaftan olduğu belirtiliyor.
KUPA CANAVARI
Sezon Kupa/Lig Takım
2008-09 Yunanistan Kupası Olimpiakos
2008-09 Yunanistan Ligi Olimpiakos
2010-11 Yunanistan Ligi Olimpiakos
2011-12 Yunanistan Kupası Olimpiakos
2011-12 Yunanistan Ligi Olimpiakos
2014-15 İspanya Süper Kupası A. Bilbao
2015-16 İspanya Süper Kupası Barcelona
2017-18 La Liga Barcelona
2017-18 İspanya Kral Kupası Barcelona
2017-18 İspanya Süper Kupası Barcelona
2018-19 La Liga Barcelona
2023-24 İspanya Kral Kupası A. Bilbao
AVRUPA TECRÜBESİ YÜKSEK
Özellikle ligde ve kupada yakaladığı başarılarla dikkati çeken Ernesto Valverde, Espanyol'u UEFA Avrupa Ligi'nde finale taşımıştı. Barcelona ile Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve yarı final tecrübeleri yaşayan 62 yaşındaki İspanyol teknik adam, iki sezon önce Athletic Bilbao ile UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Manchester United'a yenilerek finali kaçırmıştı.
Kaynak Sporx
YORUMLAR (33)
Olur olmaz gaz mı çıkaracak bağırıyor mu nasıl ses getirecek.ne yazacağınızı bilemiyorsunuz.yazık.
Yav alın İlhan Palutu olsun bitsin bize ligi bilen hırslı biri lazım yabancı hoca illada alacaksanız Thomas oda ligi biliyor bize hırslı adam lazım
adam emekliye ayrıldıysa bu iş olur bizim kriterlere uyuyor, en az 1 yıl takım çalıştırmamış futbolu kafada bitirmiş olması yeterli.
Adam hiç 1 ligden süperlige takım çıkarıp 3 dahi yapmamış nerde iyi takım var başına geçmiş bizim takımı oynatamaz bu adam çünkü aç değil yani bu işler böyle olmaz karakteri olan genç bir hoca lazım takıma ve sabır lazım onun için uzak durun böyle adamlardan herkes rahmetli lucescu değil sevgi ile bağlansın takıma
Valverde de iyidir, Bruno Lage de iyidir, Filipe Luis de iyidir, Thomas Reis de iyidir. Ama bunlar ilk senesinde kulübü ligde 5. bile yapabilir. Sabretmemiz gerekir. Ben gelen teknik adamın Avrupa karnesine bakarım. İyiyse iyidir, ligdeki başarısızlığı tanımazlıktan kaynaklıdır. Sabır ister.
Bulunduğumuz pozisyon itibari ile, iyi bir hoca kaliteli oyuncuları getirebilir. Yoksa kim bize niye gelsin ki? Hee para harcamayacaksak zaten boş adam almaya gerekte yok. Mevcut takım ilk 5 ve 10 arasında oynar. Ya alt yapın ya da paran varsa yürürsün.
BOŞUNA ZORLAMAYIN BU ADAM GELMEZ KULÜBÜN YAPISINA UYAN VE GÜVEN VEREN BİR İSİMLE ANLAŞIN. GÜNÜN SONUNDA HARCANACAK OLAN KULÜBÜN PARASIDIR. OLMAYACAK DUAYA AMİN DEYİP PARALARI ÇARÇUR ETMEYİN🤷
Gelirse çok büyük iş olur. İspanyol Şenol Güneş bu adam. Bizim ligde maçlar sadece sahada kazanılmıyor onun için şampiyon yapar diyemem ama Beşiktaş'ı yeniden Avrupa'nın saygın takımları arasına sokar.
Valvarde de ye sabır edersen başarılı olur. Adamın geçmişi ortada zaten. Oynattığı sistem de Bjk ya uygun. Ama buraya gelir mi şu an biraz zor. Gelirse de yüksek kontrat ister muhtemelen.
ÇOK PASİF BİR ADAM BİZE COŞKULU ZIP ZIP ZIPLAYAN HAKEM TEHDİT EDEN , YENİLSEDE HAKEMLERİ EZİKLEYEN HİÇ MEMNUN OLMAYAN BİRİ LAZIM MALUM TAKIMDA BİR TANE VAR
Olmaz yapamaz, bizim ülkemizde rakipler oynatmama üzerine taktik yapıyorlar, bu adam burada yapamaz, başarılı olamaz
@Ck pasif dediğin adam bunca başarıyı tesadüfen mi kazandı kardeş.
@Ck Derhal vazgeçtik kardeşim. Sen diyorsan kesin öyledir senden iyi mi bileceğiz! Sonuçta yıllarca futbola üst düzey emek vermiş, futbolun kitabını yazmış adamsın!
Bitane patkak topcuya 15-20 verecegine adam gibi hocaya para verin
vay vay ki vay.. adamın her yıl banko bir kupası var.. hay maşallah... bize gelir mi bilemem ama inş gelir.. 10 yıl sözleşme yapsan en az 10 kupa demek gibi görünüyor...
Kim gelecekse gelsin artik, zaman gecirmeye lüksümüz yok. Sezona erken baslanacak, Antrenör ve takim uyumu daha!! Sakin Firsat Transferler beklenmesin, takimin transferler tamamlanmis ve hazir sekilde sezona baslamasi lazim. De hayde, de haydeeeeee.
Çok iyi bir hoca kupa canavarı resmen ancak getirmek çok zor takım çalıştırmak istememesinden ziyade yıllık ücreti çok fazla olur yıllık 6 vs 7 den aşşagı gelmez 3 yıllık kontrat yaptığın vakit takım olur da kötü gitse dahi kontrattan dolayı fesih de yapamazsın böyle bir hoca getireceksen de eline Gökhan cengiz ridvan ersin salih gibi ne oynadığı belli olmayan oyuncular vermeyeceksin adamın eline iyi bir kadro ver ki sana iyi oyun oynatsın iyi para iyi oyuncu iyi hoca iyi oyun demek
@Turko // Sergenellaya 5 Milyon Euro vereceğime, Valverdeye rahat 7-8 veririm. Adam gerçek teknik direktör, Sergenella gibi yorumcu degil
Valverde. Hernandes veya Luis İlk ikisi tecrübeli ve kulübün sadece TD değil aynı zamanda futbol aklı olurlar bütün yapılanması teslim edilir. Dünya standartla7na gelinir zamanla ve bir futbol kimliği oluşur. 3 5 tane yorumunun kısır düşünce döngüüsnde sıkışıp kalmaktan kurtuluruz. Başkan doğru yolda umarım doğru kararı da verir
Macera aramaya gerek yok ilk tercih arda turan olmuyorsa Şenol Güneş başka seçenekler bize yaramayacak
@Mutlu boş yapma ya hala şenol güneş diyor bu kulüp bu vizyona sahip taraftarla çok bir başarı sağlaması mümkün değil taraftarın tek bir vizyonu var eskileri çağırıp sonra istifa diye bağırmak
İspanyol hova Ernesto Valverde Barcelona'yı 2 kez Lig şampiyonu yapmış. Yunan Olimpiyakos takımını 3 kez Lig şampiyonu yapmış. Espanyol takımına UEFA kupasında final oynamış. Toplamda 12 kupa kazanmış. 4-2-3-1 oynatıyor ama duruma göre 4-3-3 ve 4-4-2 de oynatıyor. Elindeki oyunculara göre sistem kurar. Barcelona'da Messi'yi merkeze çekip onun etrafında dönem bir hücum futbolu oynattı. Yunan Olimpiyakos'ta daha dominant topa sahip olan bir takım yarattı. Atletic Bilbao'da fizik gücü yüksek ve pres gücü iyi oyuncularla doğrudan kanat bindirmelerini kullandı. Ozun top oynamak yerine yerden hızlı paslarla rakip savunma arkalarına koşular planlar. Rakibin en etkili olduğu bölgeyi kapatmayı hedefler.
@İşin doğrusu kısaca kanatlar bekler ve 6 numaraları aşırı önemli bir de muçi den daha yetenekli bir 10 numara lazım gelir
Başarının olmadığı yere hoca da gelmez. İşler yolunda gitmiyor. Kalbur üstü td'lerin çok para istediği bazılarının direk hayır dediği, gelme niyeti olanların da garanti sözleşme ve bütçe istediği söyleniyor. Ortaya en az 150 milyon euroluk bütçe koymazsan kim niye gelsin. Kadro kalitesi zaten çok düşük. en az 7 8 transfer lazım. bu yabancı kuralı ile nasıl olacak. Bu sene de çok zor bir sezon bizi bekliyor.
Taraftar da sabır kalmadı ama bize yapılandırma yapacak hoca lazım. Çünkü kadronun çoğu değişecek. Knutsen olabilir.
En doğru karar olur. Bu hoca takımı uçurur.
@Dumanoğlu evet bu hoca takımı uçurabilir ama sabredersen uçurur 2 maç yenilince istifa dersen sonu hüsran olur
Kim gelirse gelsin her şeyi ıslıklayan protesto eden bu çöp taraftarın önünde başarılı olmaz.
@Volkan Sergen hariç gelen her hoca başarılı olabilirdi. Ancak protesto edenler, yuhalayanlar ve çöp çekenler bizi bitirmeye çalışan menajer ve medya gibi organizasyonlara malzeme oldular. Hoca oyun oynatabiliyor mu, bir şey sahaya yansıtabiliyor mu bakmadılar. Bugün beğenilmeyen Valerien bile sezonu tamamlasa, Gio ya da Ole de sezonu tamamlasa bundan kötü olmazdık. Daha iyi günlere giderdik. İstikrar olurdu. Malesef alet olundu. Hakemler bizi doğrarken alet olundu. Dediğim gibi Sergen hariç. Onun futbolu bildiğinden emin değlim. Diğerlerine de süper teknik direktörler demiyorum. Ama sezonu tamamlayacak bir şansları vardı ve verilseydi daha iyi olurduk diyorum.
@Volkan Ne yapalım her sene Kasım da havlu latmaya koyun gibi tamam mı diyelim
@Volkan tutturmuşsunuz bir çöp taraftar ıslıklayan taraftar.. yahu adamlar mbappe'yi ıslıklıyor. Guardiola'yı bu sene kaç kere ıslıkladılar. Siz ne düşünüyorsunuz 6 senedir başarısı olmayan ve sürekli kötü yönetilen bir kulübün alkışlanmasını mI ? Dünyanın her yerinde başarısızlık ıslıklanır. Bak yönetim hiç üstüne alınıyor mu ? İki sene olacak bir tane doğru icraatleri yok.
İlerde baskılı, oyunu rakip sahaya yıkan, modern hücum futbolu oynatan İyi bir hoca ama atletic bilbao’dan ayrıldıktan sonra dinlenmek istediğini söylemiş. Mental olarak yorgun olan, takım çalıştırmaya istekli olmayan hoca bize katkı veremez. Kaos ortamı var, bununla hiç başa çıkamaz.
Alınacakda böyle hoca alınmalı gidip lig düşüren hoca değil
Kriz hocasıdır muadili jeris hisloptur , kaosu severler , genelde 1-0 2-1 de olsa maçları tur havasında alırlar her türlü kadrodan yemek yaparlar ama alman ekolü daha iyi olur jurgen klopp
o dönemde olimpiyakos zaten bütün kupalaı alıyordu . Barcelonada başarısız oldu . üstelik Türkiye de başarılı olan ispanyol ne hoca var nede oyuncu . İnşallah asparagas haberdir .
Lucescu harici herhangi somut başarısı olmayan yabancı hocalar geldi ve kovuldular mevcut ülke siyasetinde zaten bize ekmek yok eniyisi yerli hoca mütevazı transferler aksi halde kayyumun yolu açılır
@Çöpçü Bu kardeşin ağır psikolojik sorunları var. Bipolar bozukluk ve majör mazoşist eğilim teşhisi koyuldu çocuklar idare edin bunu! O çöp bu çöp Orkun çöp yorumları hep buna ait. Hastalığın belitilerinden biri o da. Takıntı yani!
@Çöpçü Moruk dediğin 62 . yaş hayatın en verimli en değerli dönemi. Senin ve senin zihniyetinle beyinlerimiz savaşsın istedim ama görüyorum ki silahsızsınız
@Çöpçü Biz de seni istemiyoruz ama yapacak birşey yok. Baban yapmış hatayı bir kere, Valverde'ye çöp diyecek bir yaşam formunu dünyaya getirmiş.
Ole bu hocayı 4-1 yenmemişmiy di??