I Grubu’nda seribaşı olan Beşiktaş, Avrupa’nun Kuzey bölgelerine yolculuk yapacak. Belçika’dan Genk dışında, İsveç’ten Malmö ile Norveç’ten Sarpsborg takımlarını çekti.

Genk grubun en güçlü takımı olarak öne çıkarken, ilk 2’de Beşiktaş’la liderlik mücadelesi vermeye aday. Şu anda Belçika Ligi’nde 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alan Genk, sezona 26 Temmuz’da Avrupa Ligi 2. eleme turunda başladı. Beşiktaş gibi sezona erken başlayan Belçika temsilcisi, teknik direktör Philippe Clement idaresinde hücuma yatkın 4-3-3 sistemini kullanıyor. Zaten Genk sadece 1.5 aylık dönemde çıktığı 11 resmi maçta 34 gol atarak maç başına 3.1’lik gol ortalaması yakaladı.

3’lü hücum hattının merkezinde yer alan Tanzanyalı Samatta ve Belçikalı Trossard yıldızlaşıyor. Ayrıca orta sahanın merkezinde yer alan Ukraynalı Malinovsky de hücumda gol yüküne katkı sunuyor. 34 golün 22’si de bu 3 futbolcudan geldi. 44 yaşındaki teknik patron Clement de bu sezon takımıyla 11 maçta 10 galibiyet 1 beraberlikle namağlup ilerliyor ve kariyerinin en iyi başlangıcını yaptı.

Malmö'ye dikkat

Siyah-beyazlıların bir diğer rakibi meşhur İsveç temsilcisi Malmö oldu. 2 Nisan’dan beri oynanan İsveç Ligi’nde şu anda 19 maçta 10 galibiyetle 4. sırada olan Malmö, Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde Macaristan’ın Vidi takımına elenerek geldi. Alman çalıştırıcı Uwe Rösler idaresinde 4-4-2 oynayan İsveç takımı, son dönemde çıkışa geçti. Ligde 9 maçtır kaybetmeyen Malmö, 5 maçlık da seri yakaladı.

İsveç futbolunun emektar yıldızı 36 yaşındaki Markus Rosenberg ilk 11’in değişilmezi ve 9 golle en skorer isim konumunda. Kalede de eski Gençlerbirliğili Dahlin var.

Sarpsborg zayıf

Grubun en zayıf halkası Norveçli Sarpsborg da tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında yer alıyor. 1. ön eleme turundan bu yana turnuvada olan Sarpsborg, özellikle Maccabi Tel Aviv’i eleyerek dikkat çekti. Mart 2018’ten bu yana Norveç Ligi’nde 20 maçta 9 galibiyet alan Sarpsborg, Geir Bakke ile 4-4-2 oynuyor ve en önemli yıldızı 7 gollü forvet Patrick Mortensen.

Haber Kaynağı: Milliyet