MHK’nın işine pek karışmak istemem. Ama bazen bıçak kemiği dayanıyor arkadaş...

VAR’a Yaşar Kemal Uğurlu’yu oturtmuşlar. Hadi siz siz olun, eleştirmeyin! Yahuuu arkadaş, elinizde hakem mi kalmadı Allah aşkına? Uğurlu ile Beşiktaş’ın sıkıntılı olduğunu cümle-alem biliyor. Herhalde MHK bunu inadına yapıyor! Eğer Yaşar Kemal Uğurlu’nun yerini dolduracak elinizde hakem yoksa, vay MHK’nın haline!

İkinci yarıda Vida’nın korner atışında topsuz alanda Pinares tarafından yere indirilmesini izlediniz mi eyyy MHK! Orta hakeme göre yok, VAR’dan da tık yok! Hadi ayıklayın pirincin taşını... Buz gibi penaltı ama Yaşar Kemal Uğurlu devreye girmedi. Girer mi, arkasında kapı gibi MHK var! 

Uzatma dakikalarında Kerem’in bir pozisyonu var. VAR devreye girdi, dakikalarca izlendi. Aslında el falan yok, niye bu kadar incelenir? Eeee ne de olsa adı Yaşar Kemal Uğurlu! 

Gelelim orta hakeme... Yönetimini hiç beğenmedim, özellikle faullerde çifte standart uyguladı.

Herkesin bir derdi var, özellikle yıllar sonra yeniden Süper Lig’e dönüş yapan Altay, şu aşamada asansör takım durumunda... İnsan üzülüyor! Altay can derdinde, Beşiktaş ise liderliği değil, ilk dördü kovalıyor. 

Altay kontrollü, Beşiktaş ise ofansif ağırlıklı bir oyun ortaya koydu. Kartal’ın şu aşamada en büyük handikapı cezalı ve sakat oyuncular...

Buna karşın, Kartal rakibine oranla en fazla pozisyon üreten takımdı. Elbette net pozisyon var, ama fileleri bulmuyorsa neye yarar ki? Necip ve Teixeira yakından ve çapraz attıkları sert şutlar kaleciden döndü. 

Altaylı Cebrail’in maşallahı var... Top oynamaktan çok, sıkıştığı anda şahane kendini yere atıyor. Alışkanlık haline getirmiş arkadaş...

53’te Kenan Karaman’ın attığı golü orta hakem faul olarak değerlendirdi. Ne var ki pozisyonun içinde Cebrail varsa -ki var- huylandım. O pozisyon bence gri ve tartışılır.

Neyse ki Beşiktaş’ın bu yarıdaki yoğun baskısı 64’de golü de getirdi. Duran her topta ileri çıkan Vida, kafayla topu filelere gönderdi. Bir dakika içinde önce Kenan Karaman, ardından Teixiera kaleciyi geçtiler, ama yan direğe takıldılar!

Ya Teixeira; sen nasıl futbolcusun? 84’de kaleci ile karşı karşıyasın atamıyorsun. Şaşırmamak elde değil... Fantezi senin neyine arkadaş...

Bu tip maçlarda tek farklı skorlar sakattır. Nitekim uzatmada Kappel’in topu direkten döndü, dua et!

Bilal MEŞE / Milliyet