İşte Ülgen’in açıklamaları:

“ÖZGÜVEN HER ŞEYDİR”
Başakşehir maçı ile ilgili söylemlerimde “Beşiktaş bu maçı alırsa o moralle Fenerbahçe’yi de yener gelir” demiştim, öyle de oldu. Futbolda özgüven her şeydir. Nasıl ki bir golcü golleri kaçırırsa sürekli kaçırır, atmaya başladığında üst üste goller atmaya başlarsa bir takım da kazanmaya başladığında, üstelik güçlü bir rakip karşısında kazanırsa bunun özverisiyle daha da yukarılara gider. Fenerbahçe maçı bunun en büyük kanıtıdır. Beşiktaş kazanmaya, Aboubakar atmaya başladı. Abouabakar bu saatten sonra golleri takar. Derbide yaptığı işlerin özgüveniyle bundan sonra Beşiktaş’a çok daha fazla gol kazandıracaktır. Fenerbahçe maçında bireysel olarak etkili performanslarla birlikte Sergen Yalçın’ın zekasını ve uyguladığı başarılı taktikleri de gördük.

“KİM HAZIRSA O OYNAR”
Takımda koronavirüs vakalarından dolayı iki haftadır çok sayıda eksik vardı. Bu oyuncuların geri dönüşüyle birlikte Sergen Hoca’nın da eli rahatlayacak, hamle şansı çoğalacaktır. Sergen Yalçın’ın illa ki kazanan kadroyu oynatma ya da bozma gibi takıntıları olmaz. Hafta içinde antrenmanlarda kimi hazır gördüyse onu oynatır. Öyle de yapıyor ve doğrusu da bu zaten. Ayrıca her rakibi izleyip maçına göre kadro ve taktikle sahada yer alması gerekiyor.

“HAKEM İÇİN GEREKENLERİ SERGEN YALÇIN SÖYLEDİ”
Derbinin hakemi hakkında gerekenleri Sergen Yalçın söyledi. Her iki taraf da hakemden memnun değildir. Şu bir gerçek ki genç ve tecrübesiz hakem Tugay Kaan Numanoğlu derbiye çok hafif geldi. Böyle bir hakemi bu maça vermek doğru değildi. Hakem özellikle belli bir dakikadan sonra bütün takdir haklarını ev sahibi takımdan yana kullandı. Beşiktaş buna rağmen kazanmasını bildi.

“GENÇLERİN SAYISI ARTACAK”
Beşiktaş’ın forma şansı bulan gençleri, buldukları bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirdiler. Kazanan bir takımda olmanın özgüveniyle her maç performanslarının üzerine koyarak devam ediyorlar. Bundan sonraki dönemde hafta arası da maçlar olacak. Takımlar haftada 3 maç oynayacak. Bunun için kadroların geniş tutulması gerekli. Beşiktaş, Utku ve Rıdvan’la birlikte başka genç oyuncularından da mutlaka katkı alacaktır. Önümüzdeki haftalarda Beşiktaş’ta genç oyuncu sayısının artacağını söyleyebilirim.

“KASIMPAŞA MAÇI ÇOK ZOR OLACAK”
Beşiktaş’ın Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında aldığı sonuçlar her ne kadar taraftarını sevindirse de arka arkaya böyle iki maçın kazanılması Beşiktaş’a bir rehavet getirebilir. Bu yüzden Kasımpaşa maçı korktuğum bir maç. Bu konuda en güvendiğim isim ise Sergen Yalçın. Futbol hayatı boyunca birçok büyük maça imza atmış olan Sergen Yalçın takımı diğer maçlara da en iyi şekilde hazırlayacak, motivasyon ve konsantrasyon sorunlarına izin vermeyecektir. İyi konsantre olunması halinde Beşiktaş, kolaylaşan fikstüründe rakiplerine karşı avantajlı durumdadır. Ancak öncelikle Kasımpaşa maçını üç puanla geçmek gerekiyor.

Doruk Koç / Duhuliye