Beşiktaş, forvet mevkini teslim etmek istediği Wout Weghorst’ta mutlu sona ulaştı. Bu sezon Championship’e düşen Burnley’den 1 yıllığına kiralanan Hollandalı golcü, 2.8 milyon Euro ücret ve 12.5 bin Euro maç başı para alacak. 1.97 cm boyundaki dev santrforu, The Athletic’in Burnley muhabiri Andrew Jones’a sorduk. Weghorst’un kendisini Bundesliga’da kanıtlamış bir futbolcu olduğunun altını çizen Jones, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İngiltere’de yarım sezon forma giyebildi. Burnley’nin oyun sistemine uymakta zorlandı. Buna rağmen 20 maçta iki gol, üç asist gerçekleştirdi. Boyu uzun olmasına rağmen İngiltere’de hava toplarında yeterince iyi olamadı. Daha çok top ayağına geçtiğinde sahada kendini gösterme imkânı buluyor. Beşiktaş’ın sistemine uyar ve yeni takımı için ilaç olur.”

"SATIN ALMA OPSİYONU ÖZELLİKLE KOYDURMADI"

“Burnley aslında gitmesini hiç istemedi, onlar adına oldukça zor bir ayrılık oldu. Ancak Weghorst, Burnley ile alt ligde mücadele edeceği için 2022 Dünya Kupası’nda Hollanda kadrosunun bir parçası olma şansını düşük gördü. Weghorst, Beşiktaş’a transfer olarak Katar’daki turnuvada yer alma şansını fazlasıyla artırdı diyebiliriz. Burnley, sezon sonunda Premier Lig’e çıkma ihtimalinden dolayı 29 yaşındaki oyuncunun sözleşmesine satın alma opsiyonu özellikle koydurmadı.”

Kaynak: Sabah