Kartal, Şampiyonlar Ligi’nin kader maçında bugün Sporting’e konuk olacak. C Grubu’nda çıktığı 3 maçı da kaybeden Beşiktaş iki hafta önce evinde 4-1 mağlup olduğu güçlü Portekiz ekibinden rövanşı almayı hedefliyor. Siyah-beyazlı temsilcimiz kritik müsabakayı kazanması halinde hem UEFA Avrupa Ligi umutlarını son iki müsabakaya taşıyacak hem de olumsuz istatistiklere son verecek.

Beşiktaş, Avrupa’da çıktığı son 6 maçta hiç kazanamazken, 5 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Kartal en son 2019-20’de Bratislava’yı 2-1 yenmişti. Siyah-beyazlı takım son 4 sezon Avrupa’daki 16 maçta sadece 2 kez kazanırken, 12 kez yenilgiyle sahadan ayrıldı, 2 kez de berabere kaldı. Sergen Yalçın’la Avrupa’da henüz gülemeyen Beşiktaş çıktığı 5 maçı 4 yenilgi, 1 beraberlikle kapattı.

16 maçta 37 gol yedi

Siyah-beyazlı takım, Avrupa arenasında son 16 maçta kalesini gole kapatamadı. 2018-19 sezonunda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Partizan’ı 3-0 yenen Beşiktaş daha sonra çıktığı 16 müsabakada 37 gole engel olamadı. Kartal bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 3 maçta 8 gol yerken, rakip ağları 2 kez havalandırdı.

Portekiz’de 3 galibiyet

Kartal, Portekiz ekipleriyle Avrupa’da 17 kez karşılaşırken sadece 3 kez kazandı. Siyah-beyazlı takım üç galibiyetini de deplasmanda aldı. Bu ülke takımlarına 8 kez mağlup olan Beşiktaş, 6 mücadeleyi beraberlikle tamamladı. Portekiz ekiplerine 21 gol atan temsilcimiz, kalesinde 28 gol gördü.

Statta taktik prova

Sporting maçı için pazartesi gecesi Lizbon’a giderek kampa giren Beşiktaş son çalışmasını dün akşam Jose Alvalade Stadı’nda yaptı. Siyah-beyazlılar, Teknik Direktör Sergen Yalçın yönetimindeki antrenmana ısınma koşusu ve pas çalışmalarıyla başladı. Futbolcuların daha sonra çift kale maç oynadıkları aktarıldı.
Teknik patron Sergen Yalçın’ın basına kapalı gerçekleşen taktik ağırlıklı çalışmada sahaya süreceği kadroyu denediği belirtildi. Rosier, Vida, Pjanic, Batshuayi ve Nkoudou’nun yokluğunda kadro oluşturmakta zorlanan Yalçın’ın, sakatlığı düzelen Josef’in yanı sıra Welinton ve Kenan’ı ilk 11’de sahaya süreceği ifade edildi.

En son Sarpsborg

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki deplasman maçlarında son dönemde çok zorlandı. Siyah-beyazlı ekip son 10 dış saha maçının sadece birini kazanabildi. 2018-2019’da Avrupa Ligi’nde Sarpsborg’u Norveç’te 3-2 mağlup eden Kartal, diğer 9 dış saha mücadelesinde 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Kaynak: Milliyet