AĞIR BİR YÜK DEVRALDILAR

Igor Tudor'un takımda görmek istemediği Sneijder kadrodışı bırakılırken, yerine gelen Belhanda Galatasaray kariyerine Sneijder ile özdeşleşmiş 10 numaralı formayla başladı. İlk sezonunda takımına önemli katkı yapan Belhanda, gittikçe düşen grafiğiyle tartışılan oyuncu konumuna geldi.

Beşiktaş'ta ise Sosa ve Talisca'nın ardından çıta çok yüksek bir noktaya konuldu. Çok sevilen iki usta oyun kurucudan sonra aynı mevkide forma giymeye başlayan Ljajic inişli çıkışlı bir grafik çiziyor.

Her iki oyuncu da yerlerine geldikleri isimlerin gölgesinde anılmaktan kurtulamadı.

İLK SEZONLARI PARLAK

Belhanda Türkiye’ye 2017 – 2018 sezonunun başında geldi. Adem Ljajic ise 1 sezon sonra, 2018 – 2019 sezonunda Beşiktaş’ta forma giymeye başladı.

Belhanda Galatasaray’daki ilk sezonunda 3 gol 8 asist üretirken, ikinci sezonunda 4 gol 9 asist kaydetti. Beşiktaşlı Ljajic Beşiktaş’taki ilk sezonunda Süper Lig’de 9 gol 12 asistle takımının parlayan yıldızı oldu ve Belhanda’yı geride bıraktı.

BU SEZON KAYIPLARDA

    

Beşiktaşlı Ljajic bu sezon 21 lig maçında 3 gol 6 asist katkısı yaparken, Belhanda bu sezon 3 ligde 14 maçta 3 gol 1 asistle Süper Lig’deki en durgun sezonunu yaşıyor.

LJAJIC GALATASARAY’A ATTI, BELHANDA’NIN BEŞİKTAŞ’A GOLÜ YOK

Belhanda Beşiktaş’a karşı oynadığı maçlarda gol ve asist katkısı yapamazken, Ljajic 2018 – 2019 sezonunun 14. haftasında Vodafone Park’ta penaltıdan maçın tek golünü kaydederek Galatasaray’a karşı gol sevinci yaşamış oldu.

TARAFTARLA SORUNLU YILDIZLAR

Belhanda birçok maçta hırçın ve disiplinsiz hareketlerle takımını eksik bırakırken taraftarıyla da birçok olumsuz diyalog yaşadı.

Adem Ljajic de geçtiğimiz haftaki Ankaragücü maçında attığı gol sonrası gol sevincinde tribünlere tepki gösterdi. Daha sonra yanlış anlaşıldığına dair bir açıklama yayınlasa da Ljajic bu hareketiyle taraftardan tepki aldı.

Duhuliye.com