Özen'in cümlelerinden öne çıkanlar şöyle:

EMİRHAN BEŞİKTAŞ'TAN SADECE 1 ROLÜ ÖĞRENEREK GİTTİ 

Akademi çıkışlı bir oyuncunun erken gidişi aslında bazı şeyleri engelliyor. Sadece teknik/ taktik anlamında söylemiyorum. Onlar biraz kulübe bağlı. Ama köklü kulüplerden ayrılışı veya ayrılmayışı birlikte düşünelim.

Akademiden çıkarsınız. "Promising player" diyorlar... İstikbal vaadeden genç oyuncu. Şimdi, bu bir roldur. Bu rolü bir süre oynamanız gerekir. Fenerbahçe'de Arda'nın şu anda o rolü oynadığı gibi... Beşiktaş'ta biraz daha önce Ersin ve Rıdvan' ın oynadığı gibi... Emirhan da bu rolü çok kısa bir süre oynadı. Ama sadece bu rolü bilerek gitti Beşiktaş'tan.

İLK 11 YELEĞİNİ ALMAK REKABET GEREKTİRİR 

Takımlarda dört tane beş tane ayrı rol vardır. 

Daha sonra siz bir yedek oyuncu olursunuz. Yelekler dağıtılır. Size verilmez. İlk 11 yeleği alır, siz almazsınız. O, bir rekabet gerektirir. Yani bir kulüpte bir süre daha devam etmek, rekabetin o tarafında değil bu tarafında olmayı öğretir size. Onu öğrenirsiniz...

Sonra o rol biter. Bir ilk 11 oyuncusu olursunuz. Epey sürebilir... Ve size çok şey öğretir. 

Sonra o rol biter; siz takımın vazgeçilmezi olursunuz. O role de çok ihtiyacınız vardır. O biter; eğer şansınız varsa A milli takım oyuncusu olursunuz. Belki o takımda bir süperstar olursunuz. 

BU ROLLERİN HEPSİNİ YAŞAYARAK GİTSEYDİNİZ... 

Bakın bunlar ayrı rollerdir. Yani süperstar da bir roldür, benim akademiden gelen genç oyuncu, istikbal vaat eden genç oyuncu da bir roldür. Bu rollerin hepsini birden yaşayarak öğrenirseniz gittiğiniz yerde karşılaşacağınız akademi çıkışlı bir oyuncu, bir yedek oyuncu, bir ilk 11 oyuncusu, bir umut, güçlü bir vazgeçilmez oyuncu ve bir süperstara karşı nasıl davranacaksınız? O ne hisseder? Işler yolundayken veya yolunda gitmezken ne hisseder bunları bileceksiniz. 

Yani bütün rolleri oynamış olacaksınız. Oynadığınız için de diğer futbolcuları bu anlamda daha çok tanıyarak gideceksiniz. Var mıdır buna ihtiyaç? Vardır. 

Keşke Emirhan o kimliklerin hepsini yaşayıp gitmiş, o kimlikleri bilerek gitmiş olsaydı... Ama bizim ligimiz buna çok müsait görünmüyor.