Maddi durumu çok fazla problem eden ve bu konuda takım içerisinde huzursuzluk çıkaran oyuncu kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacak. Tolgay Arslan ile başlayan süreç, yeni kadro dışıları da getirebilir.

Süper Lig’de üst üste alınan kötü sonuçların ardından bir çıkış yolu arayan Beşiktaş’ta, yönetim kurulu ipleri eline aldı. Bu sezon ödemeler konusunda bazı sıkıntılar yaşayan Beşiktaş’ta, oyuncuların bu durumu fazlaca problem etmesi ve gerek TFF, gerekse UEFA nezdinde girişimlere başlamaları Başkan Fikret Orman’ı bazı önlemler almaya itti. Başkan Orman’ın, yakın çevresine, “Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için kadro kurduk. Oyunculara da piyasanın üzerinde maaşlar verdik. Paraları gününde alırken iyiydi ancak sahada gereken performansı gösteremediler ve Şampiyonlar Ligi’ne katılamadık. Bu da gelirlerimizde ciddi bir düşüşe neden oldu. Haliyle maaşların gecikmesi normal ama Beşiktaş’ta kimsenin parası kalmadı, kalmaz da. Herkes parasını alacak. Sırf para meselesi yüzünden huzursuzluk çıkaran her kim olursa olsun gözünün yaşına bakmam” dediği öğrenildi.

TOLGAY ARSLAN ÖRNEK

Siyah-beyazlı takımda önceki hafta oynanan Sivasspor maçında kaleci Karius ve Tolgay Arslan, disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakılmıştı. Beşiktaş yönetimi, daha sonra sezon başında 4 yıllık sözleşme imzaladıkları Tolgay’ı süresiz kadro dışı bıraktı.

Gerekçe olarak kamuoyuna Başakşehir maçının devre arasında etli pilav yemesi olarak yansıtılsa da, perde arkasındaki asıl sorunun, 28 yaşındaki oyuncunun alacakları nedeniyle Beşiktaş’ı UEFA’ya şikayet etmesi olduğu öğrenildi.

Tolgay’ın ardından diğer oyuncuların da dikkati çekilirken, başta Babel olmak üzere herkesin kendisine çeki düzen vermesi istendi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Babel, siyah-beyazlı kulüpten yeni sözleşme ve yıllık 3.3 milyon Euro ücret istiyor. Beşiktaş yönetiminin bu parayı vermeye yanaşmadığı ve ara transferde gelecek teklifleri değerlendireceği öğrenildi.

LONDRA’DA BÜYÜK ZİRVE

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, geçtiğimiz hafta içinde Londra’da bir araya geldi. İngiltere-ABD maçını izlemek üzere bu ülkeye giden ikili, maçın olduğu akşam yemek yedi. Başkan Fikret Orman’ın, teknik direktör Güneş’e, “Senin takım içinde yapacağın her türlü değişikliğe destek veriyoruz. Disiplinsiz hareketleri hoş görme. Ara transfer döneminde de gelen teklifleri değerlendireceğiz. Kadromuzu gençleştirme yoluna gideceğiz. Takım içerisinde eksik gördüğün noktalara da gerekli transferleri yapacağız” dediği öğrenildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in, siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesi bu sezon bitecek. Deneyimli çalıştırıcı ile sözleşme imzalanıp imzalanmayacağı ise sezon sonunda belli olacak.

Haber Kaynağı: Yeni Şafak