Oktay Derelioğlu, Beşiktaş gündemini değerlendirdi.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 mağlup ederek Ankara’dan 3 puanla döndü. Ancak galibiyete rağmen sergilenen futbol, Beşiktaş’ın eski futbolcusu ve yorumcu Oktay Derelioğlu’nun sert eleştirilerine hedef oldu. 
"11’e 11 Olsaydı Beşiktaş Yenemezdi"
Maçın 17. dakikasında Koita’nın kırmızı kart görmesiyle rakibin 10 kişi kalmasına değinen Derelioğlu, Beşiktaş’ın bu avantajı oyun gücüne yansıtamadığını savundu:
"Net söylüyorum; bugün 11'e 11 oynansaydı Beşiktaş yenemezdi. Hatta Gençlerbirliği golü bulurdu. 75 dakika 10 kişi oynayan rakibe karşı oyun hakimiyetini eline alamıyorsun. Bu futbolla hiç kimseye umut vermiyorsun. Beşiktaş takımı hiç ısırmaz mı?"
"Hakemler Sizi Kolluyor, Siz Ne Oynuyorsunuz?"
Beşiktaş yönetiminin "efendiliği bıraktık" söylemlerine ve hakem eleştirilerine tepki gösteren Derelioğlu, bu maçta hakem kararlarının Beşiktaş lehine olduğunu iddia etti:
"Serdal Adalı 'efendiliği bıraktık' diyor ya; efendiliği bıraktınız da ne oldu? Hakemler ellerinden geleni yapıyor, sizi kolluyorlar ama sizde hiçbir şey yok. Hakem resmen Beşiktaş'ı kolladı. Agbadou’nun ikinci sarı karttan atılması lazımdı. Eğer Agbadou atılsaydı Beşiktaş galip gelemezdi. Büyük takımlar hep kollanıyor, olan gariban Anadolu takımlarına oluyor."
Transfer Politikasına Sert Eleştiri: "Kim Sizi Kandırıyor?"
Derelioğlu, özellikle yüksek bonservis bedelleriyle yapılan transferlerin Beşiktaş’ın gerçek ihtiyacı olmadığını vurguladı:
"Ben Agbadou’ya 18 milyon Euro bonservis vermem. Oh’a 14 milyon Euro verilmiş; eğer o parayı veriyorsam bana yılda 20 gol atacak seviyede olmalı. Fenerbahçe’nin Sidiki Cherif'e 20 küsur milyon Euro vermesi gibi... Kim sizi kandırıyor kardeşim? Gelecek vadeden oyuncu Yamal’dır, Pedri’dir. 15-20 milyonlar havada uçuyor ama sahada karşılığı yok. Beşiktaş 'no-name' ama scouting başarısı olan oyunculara yönelmeli."
"Olaitan Dışında Canlı Oyuncu Yok"
Takım içindeki bireysel performansları değerlendiren ünlü yorumcu, kadro yapılanmasındaki eksikliklere dikkat çekti:
"Orkun’u attığı harika frikik golü için tebrik ederim ama onun dışında sahada yoktu. Tek canlı, dinamik oyuncu Olaitan’dı. Her tarafa saldırdı, her açığı kapattı. Cerny yok, Ndidi yok, bekler gelmiyor... Bu kadro yapılanması nasıl bir yapılanma? Forvet yetersiz, 10 numara yok, bekler yetersiz."
Duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..
YORUMLAR (55)
Ulan utanmaz oktay seni futbolcuyken de sevmezdim şimdi de sevmiyorum. Hakemler Beşiktaş ı mi kolluyor utanmaz adam seni???
Sergen buna selam vermiyor tesislere girmesine izin vermiyor kesin. Aynı bir fetocu 5s ağzıyla konusuyor. Yamal 200m euro embesil oktay, bu arada..
Pedri ve Yamal gelecek vadeden isimlermis :)))) Hay Allah ya. Pedri ve Yamal ha? Hic aklima gelmedi kimmis onlar hemen alalim Besiktas'a. Oktay biraz birc ver de o ikisini de alalim ya. Bakarsin olurlar belki gelecekte iyi futbolcu olurlar.
Beşiktaş’ın önce sizin gibi hainlerden kurtulması lazımm
Oktay kadar sinsi ve kendini beğenmiş eskimiş ama futbolda sembol olamamış haset adam zor bulunur. Söylediklerinde bir tane adam gibi doğru taraf yok . Hele Orkun gol haricinde yoktu demek ben futbolu gözümle değil gutümle izliyorum demekten başka bir şey değildir.
Senin derdin ne soytarı. Kim veriyor mamanı. Sergen yalçına Saldırma emrini kinden aldın. Sana yazıklar olsun
Şu yorumu yapmak hainliktir. Sadece 1 pozisyonda kollanıyoruz diye 100 pozisyon yenen halkımızın unutturmazsın oktay çok kötü bir yazı yazmış Beşiktaş lılar bunu unutmamalı
Şimdi 24 seneden beri kombine alan, Türkiye'de Çanakkale'de tutd diyarbakira kadar her stada gitmiş, Avrupa'da 33. Deplasmana gitmeyi bekleyen beni de renkli ilan edecekler ama akbadou hareketi kırmızı değil mi oh Beşiktaş'ın forvetimi 14 eder mi neyse inşallah bir daha ki sezonun ortalarında Oktay çıkıp ben demiştim diyerek o da biz de haklı cikmayiz en büyük Beşiktaş
Hakemler besiktasi kolluyor mu. Diyecek bir söz yok!!!... boylesine yorumlarin bu sitede yayinlanmasi da ayri bir konu.
Oktay Derelioğlu sana yazıklar olsun sen bu klüpten ekmek yedin be utanmaz GS nin eski futbolcularına bakta ders al biraz hakemler bizi kolluyor diyor delirmemek elde değil sen dalga mı geçiyorsun oktay
Yeter daha içinde nasıl bir kin oluşmuş. Yapıcı mantıklı 1 tane eleştirin yok. Seni artık okumayacağım
Hadi Oktay kardeş sen işine bak etoo bitmiş..
Sıçmak kıskançlık budur işte artık zor gol yiyen bi takım olduk bu bile yeter seneye de 4-5 nokta transfer bu takım nihayet bizi güldürecek sen ne sıçarsan sıç Oktay efendi yazık sana ya sadec yazık
Gidip alıp geleceksiniz Rafael leaoyu başka çıkış yok yıllardır sol kanat yok Allah yok
Fetöcü camia senelerdir hakemlerce kollanıyorken Beşiktaş' ı hakemler kolluyor diyebilmek net vefasızlıktır, nankörlüktür, hainliktir, gtlüktür.
oktay senin futbolculuğun bittiğinde Iq seviyen yüksek olmadığı için sadece bedeninle para kazandın ama beyninle kazanman gereken yaşlara geçtiğinde çuvalladın diyeceklerim bu kadar.
Sen ne boş birisin Sen asla Beşiktaşın kapısından içeri giremezsin kıskanç herif senin yerin ikinci lig bile değil üçüncü lig hahahaha
ARKADAŞLAR BUGÜN 18 MART. YÜCE BAŞÖGRETMEN, HALASKAR, MAREŞAL, ANAFARTALAR KOMUTANI, BAŞKOMUTAN, CUMHURBAŞKANI, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PAŞA VE DEĞERLİ SİLAH ARKADAŞLARININ, rasim GİBİ, OSMANLI'NIN İÇİNDEKİ SOYSUZ AHALİYE MENSUP MENDEBURLARIN, KIÇINI YALADIKLARI BAHSİ GEÇEN OXFORD VE CAMBRIDGE MENŞELİ BİNLERCE İNGİLİZİ, GEMİLERİ İLE BİRLİKTE ÇANAKKALE BOĞAZININ DERİN VE SOĞUK SULARINA GÖMDÜĞÜ GÜNDÜR. AYNI ZAMANDA AYNI İNGİLİZLERİN, TALİHSİZLİK ESERİ O GÜNDEN BERİ İÇİMİZDE BARINAN FRANSIZLARIN YETİŞTİRDİĞİ FETOCULARI, ANFIELD ÇİMLERİNE GÖMECEĞİ GÜNE DENK GELMEKTEDİR. TÜRK ULUSUNU KUTLARIM.
Ahanda icimizdeki umit ozatlar, ki adam bile geri vites yapti, kendinizi gormeniz icin ornek yorum olmuş. Ha siz ha oktay. Gram yapici elestiri yok. Diyorum ya dusmani disarida aramayin, icimizde o kadar cok var ki. Yazik cidden cok yazik. Rankli kilotlular haksiz olduklarini bildikleri konularda bile bir oluyor, savunmaya geciyor, bizimkiler iceriden salvo yapiyor.
Aman Oktay kardeşim ne yazdın öyle sus, yoksa sada benim gibi trolsun diyecekler
@Nalan Akrep trolsün zaten boş yapmaktan başka işe yaramıyorsunuz biraz susup oturup izleyin bir şeyden anladığınız yok zaten
Aman Oktay kardeşim ne yazdın öyle sus, yoksa sada benim gibi trolsun diyecekler
Oktay'a katılmamak elde değil. Doğruya doğru. İkinci yarı biraz silkindik. İlk yarı hiç yoktuk. Lig sonuncusu takımlara karşı böyleysek halimiz nicedir. Ben Ndidiyi beğendim. Katılmıyorum. Orkun evet pasifti. Golü atmsaydı hiç oynamadı diyeceklerdi. Cerny pasifti. Oh pasifti. Aslani yok gibiydi. İlk defa Murillo iyi oynamadı. Düşüktü. Rıdvan Ndidi Olaitan ve Kaleci iyiydi. Agbadu iyiydi ama bol faüllüydü. Djalo çok dağınıktı. Sergeni de kızdırdı. Biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Beşiktaş böyle oynamaz. Kabul edin.
Hoşt renklilerin *ti hadi başka kapıya.nankör k*pek.
Arkadaş bu oktayın kuyruk acısı ne acaba
Bu nankör trafikte dayak yemişti üzülmüştük… Yediği dayak sonrası sarsıntıdan çıkamamış anlaşılan…
Kadro kötü değil. Kadro iyi bile, ama sezon başından beri yaşanan problem aynı. Oyuncuların performansı ve oynama arzusu sürekli düşüyor. Hiç bir oyuncu gelişim göstermedi. Anlık performans yükselmeleri o kadar
Yaw oktay şakamısın sen kollanıyoruz öylemi ne kadar vicdansız sın. İyi oynamasan da deplasmanda kazanmışız sen ne anlatıyorsun. Karnın niye ağrıyor sen onu söyle bakalım. Seni onlarca kez canlı izledim yazık,ekmeğini bizden kazandın bizde oktay oldun,nedir bu hainlik.
Namık Kemal derki yağdı yağmur çaktı şimşek sendemi yorumcu oldun oktay
Beşiktaş ekmeği yemiş ama boş yemiş. Bunlar varken düşmana gerek yok
Dün Beşiktaşa güven verenler bugün Beşiktaşta, güven vermeyen menfaat güdenlerde Beşiktaşın kapısından giremez, sen bu söylediklerinde haklı olduğunu sanıyorsun ama değilsin, senin yaptığın söylediğin Beşiktaşa çamur atmaktır, sonrasında özür dilesende dünden bugüne kadar yaptıkların ve söylediklerinden sonra kimse sana buyur gel demez, sana itibarda etmez, düzgün olsaydın Takımın başında sen olurdun, kendinde kusur bulmayan insan Dünya tersinede dönse ben haklıyım diyorsa ondan hiçbirşey olmaz.
Bu lavuğun bir kuyruk acısı var da çözemedim Beşiktaş’la alıp veremediği bir şeyler var bu Namerdin..
@NAZİF:27 Görev ve para istiyor yıllardır
Bir kerede Beşiktaşımızın hakkında bir olumlu değerlendirme yap be fenerli trabzonlu oktay bir kere hep olumsuzluk hep karamsarlık hep eleştiri ya
Bu Oktay'in kuyruk acısı bitmez. Sürekli cincon guzellemesi yapıyor. Takıl kafana göre Oktay, senden bı halt olmaz
Çok doğru tespitler gs fb ts rekabet edecek takım değil bonservis paraları abartılı buldum gine arada birileri var gibi geldi bu kadar bonservis abartılı zarar Beşiktaş hanesine yazılıyor takan gidiyor serdal adalı etrafı yiyici çok dikkat etmeli serkan rehbere güvenmiyorum
Furbolcuyken de bomboş bir tiptirn 25 yıl geçti zerre kadar dolmamışsın hala bomboş tenekesin Oktay .... Sen git intihar falan etsene futbolla hiç bir alakan yok
Yamal'ı Sergen'e ver sana 3 haftada yeni bir Necip yaratsın
Ne diyor bu yaaaa bu yaşta beyni sulanmoş yazık.
yine besiktasli görunumlu renkli eski besiktas topcularindan sadece bir tanesi oktay besiktasli eski topcularin yuzde 80 gs ve fb lidir
Baştan sonra dediği her şey yanlış veya ters..
Oktaaaaayyyyyy onu kim alır dediğin Abraham nerde !!? İnsanoğlu yanılabilir tamam ama Ya bir tane tutarlı bir cümlesi olmaz mı bir insanın. Sonradan utanmıyım diye şuraya yazarken bile düşünerek yazıyorum. Ha kimsenin de kendisini ciddiye aldığını düşünmüyorum
Bunlara birileri mama dağıtmaya başlamış. İlk seçimde dişli rakip geliyor belliki.
anadolu takımlarına kapak atma kararı almış oktay abim. sevgili oktay abicim, beşiktaş hakemlerden net en çok dayak yiyen takımdır. kollanma kelimesi beşiktaşın yanına yazılamaz. kolladı da ne oldu beşiktaşı ? hangi amaç uğruna kolladılar beşiktaşı ? kollanan fenerdir galatasaraydır bunu da herkesi çok iyi bilir
@zonka kesinlikle haklısın. oktay'ın futbolcu olduğu dönemlerde de hakemlerden en çok beşiktaşın canı yanardı. 30 yıl geçti hala değişen bir şey yok. oktay unutmuş herhalde
Katıksız Beşiktaş düşmanı. Şu herifin yorumlarını bu sayfada paylaşıp sinirlerimizi bozmayın. Yalan ağzına yuva yapmış, bu adaletsiz ligde Beşiktaş kollanıyor lafını kullanabilen normal bir insan olamaz, hakem rezaletini her hafta yaşayan bir Beşiktaşlı hiç olamaz. Ama bu ne idüğü belirsiz, zamanında Beşiktaş'ın ekmeğini yemiş hain herif utanmadan yüzsüzce bu lafları edebiliyor. Bunun g5 fb ts falan aleyhinde tek lafını bulamazsın. Sinsice fırsat kollar, sürekli Beşiktaş aleyhinde konuşur.