Beşiktaş’tan önce art arda Juventus ve Barcelona formaları giyen Miralem Pjanic, futbolda adeta yeni bir çağ açan ve birbirlerine rakip olarak gösterilen Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo ile aynı takımda oynayan ender futbolculardan olma özelliğini taşıyor. 

Pjanic’in Beşiktaş’a transferiyle Beşiktaş taraftarı sosyal medyada Pjanic için “hem Messi, hem Ronaldo, hem de Necip Uysal ile aynı takımda oynayan oyuncu” esprisiyle kaptanlarını onurlandırdı.

Bu söz yüzlerde tebessüm yaratsa da Beşiktaş taraftarı Necip Uysal’ın kariyeri konusunda hiç de haksız değil. Beşiktaş A takımına 2008-2009 sezonunda yükselen Necip Uysal, 2009-2010 sezonundan itibaren düzenli şans bulduğu ve bu sezon 14. sezonuna başladığı Beşiktaş kariyerinde 4 şampiyonluk yaşadı, Şampiyonlar Ligi atmosferinde maçlara çıktı ve Beşiktaş’ın formasını giydirdiği sayısız yıldızın kaptanlığını yaptı. İşte Necip Uysal’ın birlikte oynadığı yıldızlar:

2009-2010 sezonunda Necip Uysal’ın yanında Alman Milli Takım oyuncusu Fabian Ernst ve dönemin en maliyetli transferlerinden Matias Delgado bulunuyordu.

2010-2011 sezonu Beşiktaş için yıldızlar geçidine dönüşse de sonuç beklendiği gibi olmadı. Quaresma, Simao, Guti, Fernandes ve Almeida gibi dünyaca tanınmış futbolcular artık Necip Uysal’ın takım arkadaşıydı. Necip Uysal bu yıldızlarla 2011-2012 yılında da oynamaya devam etti.

2012-2013 sezonunda küçülmeye gidip Feda politikası uygulayan, yıldızlarını elinden çıkaran Beşiktaş’ta Necip Uysal, düşük bütçeli transferlere rağmen Beşiktaş serüveninde kendisine en uzun süreli eşlik edecek takım arkadaşlarına da hoş geldin diyecekti: Oğuzhan Özyakup ve ondan hemen 1 sene sonra, 2013-2014 sezonunun başında Beşiktaş kadrosuna katılacak olan Atiba Hutchinson.

2014-2015 sezonu, Beşiktaş’ın transferde çıtayı yeniden yükselttiği sezon oldu. Sosa ve Demba Ba gibi dünyaca tanınmış iki oyuncuyu kadrosuna katan Beşiktaş, sonrasında Türkiye’nin en büyük transfer gelirini getirecek oyuncu olan Cenk Tosun’a da bu sezonun başında Beşiktaş forması giydirmişti. Beşiktaş’ın altın çağının başladığı 2015-2016 sezonunda bu yıldızlara Beşiktaş’a tekrar dönen Ricardo Quaresma ve dönemin Messi ve Ronaldo’dan sonra en golcü oyuncusu olan Mario Gomez de eklenecekti.

2016-2017 sezonunda Gomez ve Sosa’yı kaybeden Beşiktaş, yerlerine Aboubakar, Babel ve Talisca’yı getirdi. Barcelona forması giyen Adriano da Beşiktaş’a bu sezonda gelecekti. Necip Uysal sezonu üst üste ikinci kez şampiyon tamamlayan Beşiktaş’ın yine joker oyuncularından biriydi.

2017-2018 sezonunun başında Aboubakar’ı, devre arasında Cenk Tosun’u kaybeden Beşiktaş; Valencia, Sevilla ve Manchester City formaları giyen Alvaro Negredo’yu kadrosuna kattı. Dünyaca ünlü Şilili oyuncu Gary Medel, Hırvat milli takımı stoperi Domagoj Vida ve Real Madrid’in unutulmaz kaptanlarından Pepe ise, savunmada Necip Uysal’ın yeni partnerleri olacaktı.

2018-2019 sezonunda Necip Uysal’ın birlikte oynadığı dünya yıldızları listesine Borussia Dortmund ve Manchester United formaları giyen Japon yıldız Kagawa da eklendi ancak ne Kagawa, ne de Beşiktaş, sahada arzulanan performansı yakalayamadı.

2019-2020 sezonuna Abdullah Avcı ile başlayıp Sergen Yalçın ile bitiren Beşiktaş, 2020-2021 sezonunda yeniden kadrosuna kattığı Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal ve Josef De Souza önderliğinde şampiyonluğa uzanırken Necip Uysal Beşiktaş’taki şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi.

2021-2022 sezonunda transferde adından çok söz ettiren Beşiktaş; hem şampiyon kadrosunu korudu, hem de Alex Teixeira, Michy Batshuayi ve son olarak Miralem Pjanic gibi dünya yıldızlarına formasını giydirdi. Beşiktaş’ta 14. Sezonunu geçiren Necip Uysal ise; orta saha, stoper, sağ bek ve sol bekte sürekli olarak Beşiktaş’a nefes aldırmaya ve dünya yıldızlarına kaptanlık yapmaya devam ediyor.

Duhuliye.com ÖZEL HABER